Реклама / Ads
8| 4842 |03.09.2018 НОВИНИ

Румен Радев: Давим се в скандали, ще работя за нова перспектива на България

.
Оставките вече не са решение, а бягство от реалната отговорност. Проблемът в държавата не е персонален, а системен. Нов изборен цикъл в непосредствено бъдеще няма да отвори нови перспективи. Това обяви в обръщение към нацията за новия политически сезон президентът Румен Радев.
 

В началото на изказването си той припомни два скорошни сюжета - срива на Търговския регистър и фалита на "Олимпик" оставил хиляди без застраховки: "Това не са просто инциденти, а пробиви в държавността".

 

Той критикува управляващите, които призова да се фокусират върху острите проблеми на обществото, но и призова опозицията в парламента и извън него да пристъпи към „ускорено изграждане на убедителна алтернатива на настоящото управление”.

 

"Скалъпени интриги засенчват в медиите фундаменталните проблеми на обществото: несправедливостта, бедността, демографската криза и беззаконието. Страната се нуждае от идеи, а се дави в скандали", подчерта президентът, като не пропусна да отбележи, че "България се управлява повече през телевизиите, отколкото през институциите".

 

Радев отново подчерта, че двата най-големи порока на сегашната система са несправедливостта и корупцията. „Те са рожби на злоупотребите на малцина, но и на примирението на мнозинството”, категоричен беше президентът.

 

Според него предстоят „месеци на политическо усилие” както за политиците, така и за гражданите: „Онези, които не поемат своята част от отговорностите, обременяват с нея всички останали. Ако политическата класа е неспособна да се справи с проблемите, българите ще бъдат принудени да открият нови пътища за тяхното решаване”.

 

Радев обяви, че ще работи за „нова перспектива за развитие” на България. В същото време подчерта: „Авторитаризмът не е бъдещето на България”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5047 |26.08.2018 Бащата на Румен Радев: Семейството не е опитвало да прикрие инцидента . 10| 8210 |18.08.2018 Румен Гечев: ДАНС спи, блокажът на Търговския регистър може да е умишлен . 7| 4917 |12.08.2018 Радев: Излишъкът се харчи по неясни механизми . 3| 4988 |08.08.2018 Ген. Румен Миланов: Черните партийни каси са плод на връзките на босовете с политиците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads