Реклама / Ads
10| 4917 |16.10.2016 НОВИНИ

Румен Радев: Еврофилия не значи русофобия

.
Румен Радев
Не трябва да подценяваме българските граждани . Всички политици се надяват на амнезията на хората, но те помнят кой какво е направил. Това каза ген. Румен Радев по БТВ.
 

Не искам да се бъркам в отношенията на десницата. Звучи ми странно кой кого напада и защо. Питам дали това е истинската десница. Ние имаме ясна цел-борим се за доверието на българските граждани. Без пробив в монопола на ГЕРБ, демокрацията ни ще става все по-бутафорна. Къде е демокрацията и разделението на властите?! В тези избори има голям заряд и залог. Има пълна мобилизация на БСП , но по-голяма е мобилизацията на хората, които нямат нищо общо с тази партия. Те казват: Ще гласуваме за вас.

 

Има хора, които са крайно отвратени от всичко и те ще посегнат на квадратчето: Не гласувам за никого. И ИК , и приетата методика облагодетелстват голямата партия. Това може да роди хаос. Аз съм против това квадратче, защото то може да опорочи изборите. Не съм имал политическо ухажване. Отложих моята оставка, за да довърша проекта за новия изтребител. На 1 август си пуснах оставката. Няколко дни по-рано ми се обади Корнелия Нинова. Допуснах ухажване, защото бях взел своето решение. Бях настроен  срещу Борисов, защото нашите летци и авиация продължи да бъде продавана. С това няма да се примиря. Борисов беше този, който започна нападките към мен. С думите на премиера беше засегнато цялото съсловие. Цял живот съм се борил за здравето и живота на моите подчинени. Не мога да допусна към най-отговорните хора в държавата, да се отнасят така към тях. Моите закачки са към г-н Борисов. Всякакви сравнения за баща и майка на нацията са неуместни. Важно е как ще се отнася към българските граждани. Ще видим дали те ще пожелаят да работят с мен. Готов съм да работя с което и да е правителство. Но за мен каузата е българският народ и България.

Ако се прави нещо спрямо народа, ще противостоя. Криза на управление има и тя е в ценностите. Нашата ориентация е ясна, но еврофилията, не значи русофобия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4900 |15.10.2016 Юнкер до Борисов: Инструментът за подкрепа на бежанците в Турция е в пълно действие . 0| 5914 |11.10.2016 Почина Румен Данов, основател на СДС . 4| 4674 |11.10.2016 Радев: Стрaтегическо порaжение зa стрaнaтa е пoдписвaнето нa “Турски поток” . 5| 11398 |07.10.2016 Румен Радев: Длъжни сме да победим за доброто на България!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads