Реклама / Ads
7| 4985 |08.12.2018 НОВИНИ

Румен Радев: Хора, които не почитат книгите, вземат решения

.
Румен Радев поздрави за празника студентите и академичната общност в Софийския университет. Източник: БГНЕС
За студентския празник и юбилея на Софийския университет президентът Румен Радев пожела на студентите да не подминават агресията на невежеството.
 

Разрешили сме на хора, които не почитат книгите, да вземат решения, заяви президентът Румен Радев в слово на тържественото събрание на СУ „Св. Климент Охридски“ по повод 130-годишнината от създаването на университета, в което поздрави ръководството и възпитаниците на висшето учебно заведение.

 

На връх студентския празник държавният глава пожела на всички студенти да преследват мечтите си, но без да бъдат примирими с подмяната и липсата на прозрачност, защото конформизмът може да е само път в кариерата, но не и пък към щастието. „Борете се срещу лицемерието и покварата, бъдете критични! Не приемайте да ви заблуждават и да ви ограбват бъдещето! Не подминавайте агресията на невежеството“, призова той.

 

В речта си държавният глава заяви, че младите българи са все по-малко, но върху тях пада отговорността да променят радикално моралния климат в Родината и да отхвърлят безизходицата, която прокужда техните връстници от България. „Студентите са призвани да бъдат съвестта на нациите“, допълни Радев. Според него, създаден с дарение и създал най-светлите умове на нацията, Софийският университет е „люлка на знанието, на съзиданието, на свободата, на критичната мисъл и стремежа към търсене на истината“.

 

„Всички българи наричаме Алма матер светският храм на България. В аудиториите на университета българи от различни вери, но водени от каузата, че мъртва е безкнижната душа, заедно споделят общата за народа ни религия – знанието“, подчерта Радев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4546 |08.12.2018 Румен Христов: Възможна е коалиция с ДСБ за евроизборите . 0| 3758 |03.12.2018 Радев: На път сме да преизпълним целта от намаляване на емисиите с 20% за 2020 г. в сравнение с 1990 г. . 0| 4290 |29.11.2018 Калоян Паргов: ГЕРБ си гласуват инструмент за скрита политическа чистка . 4| 3797 |29.11.2018 Румен Радев: Мерките за борба с климатичните промени са неотложни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads