Реклама / Ads
11| 6175 |01.06.2020 НОВИНИ

Румен Радев: Обездвижването на младите и агресията са основен проблем

.
Източник: БГНЕС
Обездвижването сред младите хора на България се превръща във все по-значимо предизвикателство и спортът се свързва преди всичко с физическо развитие. Младите хора в епохите на социалните мрежи все още не обръщат нужното внимание на спорта, но спортът е нещо много повече от физическо развитие, изтъкна Румен Радев.
 

Това заяви президентът Румен Радев при представянето на уеб платформата на Националната инициатива "Спортувай с президента" в резиденция "Бояна". На нея не присъстваха поканени от президента министри.


По думите му бъдещето принадлежи на онези нации, които развиват не само индустрия и икономика, но и на хората, които се подготвят за това бъдеще. Това означава масов спорт, физическа активност, патриотично възпитание и своеобразен начин на живот.


Той посочи, че спортът развива бързина, концентрация, гъвкавост на мисълта, обединява хората, народите, носи и мир. Спортът калява психиката и кове характера, дава самочувствие, утвърждава екипния дух, спортсменството и уважението към другия, спомага за премахването на агресията сред децата, дава здраве и може да намали разходите за здравеопазване, подчерта Радев.


За съжаление условията за масов спорт все още са далеч от желаното и като материална база хиляди деца нямат физкултурни салони и са лишени от спортни съоръжения и занимания, отбеляза Румен Радев.


Целта на инициативата "Спортувай с президента" е да спомага за развитието и мотивацията на децата ни да спортуват, както и да съдейства за развитието на масовия детски спорт в България.


Каузата изисква лична и обществена ангажираност. Само с обединените институции, ще можем да спомогнем за по-голяма физическа активност и по-добър социален статус на нашите деца, за да можем да им осигурим по-добро бъдеще на тях и на България, завърши словото си президентът Румен Радев.


От своя страна вицепрезидентът Илияна Йотова иска всички деца да имат равен старт независимо от тяхното положение и социален статус.


Всички заедно трябва да мислим как растат децата ни здрави и да имаме онези хубави спортни постижения, за които мечтаем, каза още тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 8943 |31.05.2020 Румен Гечев: Държавата с министри и премиери няма как да не е крала заедно с крадците . 15| 6702 |30.05.2020 Божков: ПФК ”Левски” пък ще бъде хвърлен в задкулисието и превърнат в инструмент за политически игри и натиск . 2| 5727 |29.05.2020 Муравей Радев: Нелепа е идеята за държавни бензиностанции . 13| 6274 |28.05.2020 Румен Радев пред ООН: Мерките срещу COVID-19 не трябва да ограничават права

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads