Реклама / Ads
0| 4037 |04.10.2019 НОВИНИ

Румен Радев ще връчи Наградата ”Джон Атанасов” за 2019 г.

.
Румен Радев
На 07 октомври от 16.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков“2 държавният глава Румен Радев ще връчи отличията на лауреатите на президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ за 2019 година на млади български учени в областта на компютърните науки в четири категории.
 

Това съобщиха от прессекретариата на Президентството. Церемонията ще се проведе за 17-та поредна година.  Награда „Джон Атанасов“ – отличието се присъжда за изключителни постижения на български граждани на възраст до 35 години, независимо  дали развиват своята научна и изследователска дейност в България или в чужбина.

 

· Грамоти „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели“, екипни отличия в подкрепа на състезателите ни, постигнали най-високите резултати в международни и национални ученически олимпиади и състезания по информатика и информационни технологии, и на техните преподаватели.

 

· Грамота „Джон Атанасов – дебютен пробив в компютърните технологии“ - отличия за  ученици и студенти, постигнали през последната година високи резултати с авторските си проекти.  Грамота „Джон Атанасов – проект с висок обществен принос“ - отличия за  ученици, студенти и млади учени, чиито индивидуални и екипни проекти, дават принос за решаване на значими проблеми и предизвикателства в национален и световен мащаб, посредством прилагане на компютърни технологии.

 

Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Република България се връчва от 2003 г. насам на изявени в световен мащаб млади български учени в областта на компютърните науки. Сред лауреатите на престижното отличие са настоящи ръководители във водещи изследователски институти и световни компании, които развиват дейност в областта на компютърните науки, включително криптология, компютърна лингвистика, роботика, квантовата информатика.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4100 |04.10.2019 Румен Радев: Подкрепата ни за Северна Македония не е безусловна . 3| 3893 |02.10.2019 Радев заминава на посещение в Австрия . 29| 4216 |01.10.2019 Радев: Този преход засегна не едно поколение в България, изгубихме ли се в него ? . 8| 4430 |30.09.2019 Започна срещата при Румен Радев за Северна Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads