Реклама / Ads
15| 15015 |22.04.2021 НОВИНИ

Румяна Ченалова: Съдбата на Пеевски няма да е никак добра и той знае какво ще му се случи

.
Мисля, че Пеевски много отдавна е изчезнал и е отхвърлен и от ДПС, и лично от Доган. Съдбата му няма да е никак добра, защото той е една от фигурите, наред с Борисов, които доведоха страната до това състояние. Знаят се много неща. Те са ясни и ще имат своя финал. Изчезването на Пеевски според мен е резултат от това, че според мен той знае какво ще му се случи.
 

Това заяви в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" адв. Румяна Ченалова.

 

Според нея Пеевски може би се опитва да стане защитен свидетел и преговаря със съответните служби в САЩ. Това обаче е малко вероятно да се случи. Причината - престъпленията му са твърде големи и не са само в България. Те са свързани с тероризма, наркотиците и са достатъчно много, за да изтърпи дълго наказание.

 

В записа, кръстен "Двете каки" с участието на Румяна Ченалова и Владимира Янева за пръв път се споменава къщата в Барселона. Казусът попадна в полезрението на каталунските власти миналата година и към днешна дата е ясно, че се води разследване за пране на пари, в което е замесено и името на премиера в оставка Бойко Борисов. Знае се още, че Борисов е разпитан, но нищо повече.

 

"В Барселона разследването не е прекратено и продължава. Може би единствено позицията на Борисов е бавило финализирането на производството, но в никакъв случай то няма да бъде прекратено и може би много скоро след съставянето на ужасяващото го служебно правителство или кабинет, ще има резултати”, коментира още Ченалова.

Тя определи поведението на лидера на ГЕРБ като обичайно скандално.

 

"Мисля си, че тези хора са много уплашени, защото за толкова много години във властта те развиха една наркотична зависимост към властта. Мисълта, че тя им се изплъзва и утре ще загубят всички възможности, които имат, ги докарва до точно такава истерия", коментира Ченалова и допълни:

 

"Преди 11 г. се качиха на върха на стълбата на Смирненски, но забравиха да гледат надолу. Забравиха, че съществува и друга действителност. Тяхното тропане, меко казано невъзпитано, просташко поведение… Тези хора многократно заявяваха какъв голям опит имат, с едно ехидно и презрително отношение се обръщат към новопредставените партии в парламента. Тези хора доведоха България до това състояние с това си самочувствие и своята неграмотност и некомпетентност".

 

Прокуратурата има достатъчно основания по всички данни да изиска официално копие от протокол и да започне проверка по това, което казва Илия Златанов, заяви още Ченалова. Според нея е имало достатъчно данни и в разпространените от Антикорупционния фонд разкрития в "Осемте джуджета.

 

"Много дела буксуват, прекратени са вероятно, няма пречка да се възобновят. Трябва да имаме един главен прокурор, който има силата, смелостта, отговорността и капацитета да направи ревизия и на тези дела. Всички те трябва да се проверят, да се види кои от тях могат да бъдат възстановени", коментира още Ченалова.

 

Тя не смята, че казусът с главния прокурор ще бъде решен в рамките на този парламент. За да се случи това трябва да бъде променена Конституцията, а 60 души да подпишат проектозакона.

 

"Отделно от това се изисква и специфично квалифицирано мнозинство за приемане на промяна на Конституцията. Предложенията са добри. Към настоящия момент няма пречка Пленумът на ВСС да направи предложение за налагане на наказание и на главния прокурор, и на председателите на съдилищата. Но процедурата е тежка, тромава и бавна. Дори да се промени Закона за съдебната власт, той няма как да е в противоречие с Конституцията - ако тя не е променена, нищо не може да се случи", допълни Ченалова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 4858 |18.04.2021 Доц. Румяна Коларова: Има хора в парламента, които не знаят къде са се озовали . 8| 3826 |16.04.2021 Иво Инджов: ГЕРБ без Борисов ще последва съдбата на НДСВ . 2| 3981 |17.03.2021 Почина родилката с COVID-19. Неизвестна е съдбата на близначетата . 4| 3437 |15.03.2021 След 18 март решават съдбата на ваксинацията с ”Астра Зенека”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads