Реклама / Ads
16| 6609 |24.02.2014 НОВИНИ

Румяна Ченалова: Цветанов не ми е оказвал натиск

.
Съдията по делото "Октопод" срещу Алексей Петров - Румяна Ченалова, отрече пред журналисти да се е срещала с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и той да й е оказвал натиск.
 

По-рано днес Ченалова се яви пред Етичната комисия на Висшия съдебен съвет по дисциплинарното производство срещу нея, което не е свързано с делото, което тя гледа в Софийски градски съд.

"Никога не съм се срещала с Цветанов и никой не ми е оказвал натиск по т.нар. дело "Октопод", заяви Ченалова. По думите й съдебният състав ще реши дали да си направи отвод.

Процесът срещу Алексей Петров, Антон Петров, Марчело Джотолов, Кирил Топалов, Янко Попов и Цеко Йорданов продължава вече почти две години. Днес е поредното заседание по него, което беше отложено заради изслушването на съдия Ченалова във ВСС.

Името на Ченалова беше споменато в задочния разговор, продължил почти седмица, между Цветанов и депутата от ДПС Делян Пеевски, в който те си разменяха взаимни обвинения.

В едно от интервютата си пред столичен сайт Пеевски заяви, че Цветанов настоявал пред главния прокурор Сотир Цацаров "да прикриел разследване, дошло от Македония, срещу съдийката Румяна Ченалова". "Цветанов каза, че много държал на тази съдийка, тя непременно трябвало да остане съдийка по Октопода. Останах с усещане, че Цветанов е в някаква договорка с тази съдийка. На това главният прокурор отсече, че няма как да приеме. Отсече го остро и Цветанов видимо се изнерви", каза в интервюто си Пеевски.

Досега Цацаров не е коментирал публично това твърдение, а ВСС не прояви интерес към изнесените данни в разговорите между двамата.

Дисциплинарното производство срещу Ченалова, което продължава вече година, е именно по разследване в Македония за източване на 2.5 милиона долара от македонския държавен тютюнев холдинг "Македония табак". Тогава Ченалова е работила като адвокат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 8103 |23.02.2014 Kметът на Бургас: Не съм човек на Цветанов . 67| 6085 |22.02.2014 Борисов: Никой не може да ме убеди, че Цветанов е виновен . 13| 6584 |22.02.2014 Касим Дал: Пеевски и Цветанов управляваха заедно . 17| 4970 |22.02.2014 Цветанов пак на „дневен ред” в прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads