Реклама / Ads
13| 4854 |23.06.2009 НОВИНИ

Румяна Желева избрана за зам.-председател на ПГ на ЕНП в Европарламента

.
Румяна Желева
Румяна Желева е новият зам.-председател на парламентарната група на Европейската народна партия в Европарламента. Българката е евродепутат от групата на ГЕРБ и бе избрана с най-много гласове от всички кандидати за ЕП у нас.
 
Малко преди избора й Групата на ЕНП преизбра предишния си председател Жозеф Дол на поста.

Предложението е направено от българска страна, но Желева е получила и масова подкрепа на депутатите от всички страни в най-голямата партия на Стария континент.

За мен това е голяма чест, както и огромна отговорност. Надявам се, че избирането ми е само първа крачка към изчистване на негативите от образа на страната ни през последните две години. Това заяви специално за Frognews.bg Румяна Желева.


Слово на Р. Желева по време на избора й за зам.-председател на парламентарната група на ЕНП в ЕП:

Скъпи колеги, скъпи приятели,

Първо ми позволете да поздравя всички ви с избирането или преизбирането ви за членове на Европейския парламент.

Казвам се Румяна Желева, депутат съм от България и последните две години бях ръководител на делегацията на моята страна в групата на ЕНП. Като евродепутат работих в Комисиите по регионално развитие и по заетост и социални въпроси и в делегациите за връзки с Иран и със страните от Машрек. По професия съм социолог и университетски преподавател и от средата на 90-те години работя с партиите център-дясно в моята страна. Говоря свободно немски, английски и руски.

Моята партия - ГЕРБ - се доказа като първа политическа сила и на току-що отминалите избори за Европейски парламент. Само след дни - на 5 юли - в България ще има избори за национален парламент. И за първи път от 8 години българската десница има реален шанс да сформира дясно - центристко правителство! Правителство, което да върне доверието на Европа и да спре корупцията и организираната престъпност в моята страна. Вашият глас за мен днес ще бъде много ясен и силен сигнал, че десницата в България има вашата подкрепа и вашето доверие, а ние ще направим всичко по силите си, за да ги оправдаем.

Аз съм на 40 години. В състава на новата ни група има забележимо повече жени и по-млади колеги. Уверена съм, че ние ще играем съществена роля в годините, които ни предстоят в този парламент. Затова, ако получа подкрепата ви днес, ви давам думата си, че чрез мен гласът на жените и на по-младите колеги ще звучи силно в председателството на нашата парламентарна група.

В нашата политическа група ние имаме много таланти и знания. Имаме ентусиазма и динамизма на новите държави - членки, но имаме и опита и мъдростта на по-старите държави - членки. И на тази основа можем да очакваме един много успешен мандат. Вашият глас за мен е доверие към многообразието на нашата група.

И накрая позволете ми отново да кажа, че за мен е чест да бъда кандидат за заместник-председател на групата. Ако бъда избрана, ще изпълнявам задълженията си с пълна отдаденост и мотивация.

Благодаря ви за доверието и подкрепата!


БИОГРАФИЯ

Д-р Румяна Желева е родена на 18.04.1969 г. в гр. Нова Загора
През 1988 г. завършва с отличие Немска езикова гимназия в гр. Бургас
Следва социология и социална педагогика СУ “Св. Кл. Охридски”
Доктор по социология (PhD) - Otto-von-Guericke Universitat, Германия
От 2007 г. е гост-професор по European Studies Университет Магдебург, Германия
Желева е втори мандат депутат в Европейския парламент от партия ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5409 |08.06.2009 Румяна Желева: Ако Станишев не се шегува, то говори глупости . 11| 4595 |03.06.2009 Желева жили Калфин дни преди евровота . 5| 5045 |15.05.2009 Р. Желева: Давам гласност на българските притеснения в Европа . 9| 4945 |14.05.2009 Р. Желева: С клиповете на щастливи семейства се подменя европроблематиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads