Реклама / Ads
5| 4467 |21.01.2019 НОВИНИ

Румяна Коларова: Борисов ще направи съдбоносен избор за евровота

.
Румяна Коларова
Националната работна среща на ГЕРБ беше формален старт на предизборната кампания. Това заяви в предаването „Лице в лице” политологът Румяна Коларова.
 

„Те обявиха, че започват номинации за листите за евродепутати, което си е старт на кампанията. Не е естествено, защото обикновено кампанията за европейските избори е доста по-кратка и неинтензивна в сравнение с националните”, заяви политологът.

 

„Борисов си постави тежката задача да стегне партийната дисциплина на нивото на местните мрежи. След толкова години участие във властта, това е било задача, която е била непосилна за НДСВ или БСП. Тежкото състояние, в което се намират БСП е в резултат на загубата на предишните местни избори”, допълни Коларова.

 

Колкото по-рано се заговори за евроизборите, толкова по-лесно БСП ще бъде поставена в небрано лозе. В същото положение са Патриотите. Колкото повече се говори за Европа, ГЕРБ ще изпадат в удобна позиция, смята Румяна Коларова.

 

За ГЕРБ не е важно кой ще води листите, друг е въпросът с Корнелия Нинова и Станишев, между които се вижда интрига. ГЕРБ имат шанс да имат 7 евродепутати, както имат и шанс да нямат такива, посочва социологът Първан Симеонов.

 

Големият въпрос е дали ГЕРБ ще се ориентира към нови лица или ще заложи на познати лица. Това е съдбовен избор, който партията на Борисов ще направи. Ако се ориентира към нови лица, които са партийни, това е европейска политика. Ако към стари лица, това означава, че целта е тези лица да бъдат пенсионирани, каза  Коларова.

 

В речта си пред членовете на ГЕРБ Борисов показа вечния си инстинкт той да е едно, а партията друго. Неговата реч служи за вътрешнопартийно надъхване. Борисов направи нещо като анализ, подобно на маниера на Доган. Речта му носеше вярата, че нещо може да се поправи, заяви Симеонов.

 

Темата за корупция може да разсипе една партия или да я облече в нова кожа. С нея трябва много да се внимава, тъй като имаме примери за съсипване, предупреди Румяна Коларова.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4723 |18.01.2019 Работодатели и синдикати искат спешна среща с Борисов заради цената на тока . 10| 20559 |16.01.2019 Емилиян Гебрев: Утре ще се обадя на Борисов, не разбирам на кого е сладка хапката „Дунарит“ . 4| 4060 |16.01.2019 ДПС иска Борисов да се разграничи от Каракачанов за ромите . 20| 7047 |16.01.2019 Викат Борисов и Радев в парламента на обсъждането за F16

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads