Реклама / Ads
17| 5893 |01.08.2019 НОВИНИ

Румяна Коларова: Стомната на Слави може да се счупи

.
Румяна Коларова Източник: БГНЕС
Това, че Слави Трифонов ще прави политически проект не е новина, отдавна се очакваше, каза политологът Румяна Коларова.
 

И преди е имало опити за превръщане на един телевизионен проект в политически. Трябва да акцентираме въху заявката, че неговият проект ще бъде свързан с референдума. Но по референдума вече има политически действия и това е заявка със задна дата. Освен че е със задна дата, има една неяснота – къде ще се ситуира проектът, каква ще бъде платформата и какво ще бъде финансирането, заяви Коларова.

 

Трифонов многократно е тестван в социлогически проучвания какви резултати евентуално би имал - те са в широк диапазон – от прескачане на прага на парламента, до втора или трета политическа сила. Преди време дори участва в избори, като подкрепи едно младо момиче и събра не малко гласове за Варна – 30 000, посочи политилогът Георги Киряков.

 

Ясно е, че Слави Трифонов няма да се явява, той няма да бъде в политиката. Затова в такъв проект е важно тези, които се присъединяват. В моментната ситуация нови лица нямат шанс. Колкото по-голям ресурс има да се привлекат хора с политически опит, толкова по-големи са шансовете на проекта, коментира Коларова.

 

Трифонов ще има сметка да разтвори ветрилото докрай, популистки, разбира се – ще бъде и социален, и десен. Ако не се яви той като лице, това би било спънка пред политическия живот на проекта. Нови хора винаги са нож с две остриета – те могат да са много прилични, но може и да не стават въобще за политиката, каза Георги Киряков.

 

Винаги слагаме един етикет "популист" на такива проекти, но това понятие е толкова широко , че нищо не казва. Трифонов няма да може да комбинира ляво и дясно – ако подкрепи Мая Манолова, това ще е ляво, но ще бъде за сметка за подкрепата, която има като шоумен. Мисля, че тази заявка е само средство да поддържа публиката, която има. Също така е ясно, че това не е първият такъв политически проект. Мисля, че в случая е валидна поговорката "Един път стомна за вода, втори път стомна за вода, на третия път стомната се чупи", подчерта Румяна Коларова.

 

По думите ѝ е малка вероятността политическият проект на Слави Трифонов да участва на местните избори. Според нея преди това Трифонов трябва да наложи медийният си проект като основа за политическия.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4005 |01.08.2019 Румяна Коларова: Крайно време е КПКОНПИ да започне да действа по-ефективно . 2| 4195 |17.07.2019 Румяна Ченалова иска да се свика КСНС заради НАП . 7| 4222 |20.06.2019 Румяна Бъчварова вече е посланик на България в Израел . 8| 5349 |20.06.2019 Румяна Ченалова: Договорката между ГЕРБ и ДПС е заявление за контрол на мафиотско-олигархичните структури

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads