Реклама / Ads
3| 5112 |16.07.2019 НОВИНИ

Русенци пропищяха от проституцията в града, за полицията и общината проблем няма

.
Бул. ”България” в Русе
82 акта за различни нарушения са съставени на лица, за които има данни, че проституират по бул. „България“ в крадунавския град Русе. Всички актове обаче са за нарушение на различни нормативни наредби, тъй като в България закон за проституцията няма.
 

Булевардът минава през града и е наричан от русенци "Международното", защото оттам минава трафикът от и към Дунав мост. Жриците на любовта отдавна са се разположили по протежението му, но никой от управниците в града не обръща внимание на това, твърдят русенците излезли да изразят недоволстото си. Много от тях недоумяват как така кметът Пламен Стоилов постоянно се хвали колко хубав град за живеене бил Русе, а не обръща внимание на този проблем.

 

Актове от полицията са съставени например, че лицата не могат да представят документ за самоличност, че създават предпоставки за пътни произшествия в района, за неизпълнение на полицейски разпореждания и др. Тази информация е предоставена от полицията в града по време на протест, организиран от обитатели на жилищени блокове срещу проституцията в района, информира местната телевизияTVN.

 

От МВР допълват, че в района на жилищния блок не са установявани лица, които проституират. Засичани са такива, за които само има данни, че извършват подобна дейност, на автобусната спирка пред жилищната сграда. Оправданието им било, че изчакват градския транспорт.

 

“Вечер тук се събират повече от 15 проститутки и травестити. Местата на тяхната дейност е зад блока и в подлеза. Използват ги и като тоалетна. Образува се мръсотия. Чуват се викове, крясъци. Това е психически тормоз за живеещите в района, има и деца, които ги виждат постоянно”, твърди организаторът на протеста в Русе Пламен Митев.

 

По думите му, жителите на блока многократно са сигнализирали полицията. Униформените служители реагирали веднага, идвали на място, но след няколко часа ситуацията се повтаряла.

 

„Районът е почистен. Тревата също е окосена. Подлезът в района се чисти два пъти седмично“, твърди директорът на общинската дирекция “Екология и транспорт” Георги Игнатов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4406 |28.12.2018 На китайски информират русенци за разписанието на автобусите . 0| 4266 |10.11.2018 Русенци отново са на масов протест с искане за чист въздух . 2| 3893 |10.11.2018 Русенци блокираха Дунав мост с искане за по-чист въздух . 0| 4001 |10.10.2018 Русенци с подписка, искат кметът да осигури безопасността в града

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads