Реклама / Ads
4| 4292 |08.10.2018 НОВИНИ

Русенци ги е страх да ходят по кея

.
Кеят на ”Малката Виена” плаши русенци.
Зверското убийство на Виктория Маринова в Русе разбуди много коментари и критики към управляващите в Русе. Липсата на камери, буренясалите места по кея и към парка, където хората искат и продължават да се разхождат породиха и въпроси защо и кой решава какво е нужно за града - ненужен пореден некачествен ремон или безопасност за хората. Кеят на Русе е една от най-занемарените зони, в които се събира криминален контингент, клошара и наркомани.
 

Отново зверско убийство на млад човек. Убита е млада жена в Русе. Брутално убита не извън града, а в централната част, близо до центъра, до парка и до самия кей към река Дунав. Камери няма, има трева, клошари, наркомани… Това коментират потресени русенци. Версиите за планувано убийство, заради работата на журналистката не звучат правдоподобно. Но състоянието на града, сигурността и безопасността на живеещите  в него насочват все повече вниманието към  управниците на града и кмета Пламен Стоилов.

 

Тази година Русе не намери място в класацията „Най-добър град за живеене в България“, въпреки че огромен билборд посрещаше влизащи в града дълго време.

 

Някои не вярват, че на това място в града се е случило подобно зверство, защото в събота преди обяд, когато е станало предполагаемото убийство, в Русе е било почти 30 градуса. В този час по дигата има бегачи, колоездачи, обикновени разхождащи се, рибари, слезли с колите до там. Много хора обаче споделят, че не стъпват там от години, забранили са на децата си да ходят там и ги е страх изобщо да минават в тази час на града, камо ли да ходят на разходка.

 

Други коментират, че  дори да е викала за помощ абсурд е някой да я чуе и види, защото най-близките къщи са отдалечени от кейовите плочи,  а и няма признаци, че някой живее там. „Тази част на кея, е абсолютно изолирана от останалия свят, бурените около жп линията си стоят така, както ги помня през 1993 г. Няма и помен от обезопасяване, ремонт или дори някакво освежаване. Т.е. изобщо не са безопасни разходките там! Освен по кея и в близкия парк няма камери, няма полиция… Наистина чувствам пълна несигурност, нямам усещане, че в случай на инцидент, мога да разчитам на помощ от властите! Нелепо е! Вместо да се дават 4 млн.за стадион нека сложат камери и осветление, за Бога! По-нужно е!! …“, коментират в социалните мрежи русенци.

 

Това е и версията на повечето хора в  града - че Виктория вероятно е станала случайна жертва на клошари или психично болни, или работници, които в този сезон усилено поправят покриви на къщи в града, но дори и да е викала за помощ, не и имало кой да я чуе. Не е тайна за никой, че точно под известния хотел "Рига" през лятото се събират и нощуват много от бездомниците в града, които през деня просят по улиците, а вечер със събраните пари си купуват алкохол и дрога. Ремонтът, който предприе общината може да направи кея красив, но едва ли ще промени навиците на тези хора, да обитават точно тази част от града.

 

Всички в града чакат главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов да дадат изявленията си по случая, но никой не вярва, че те ще разкритикуват кмета и управата на града за липсващите камери, за неугледното състояние на кея или за липсата на сигурност и безопасност на хората в града.

Потресени от жестокото убийство хора се питат дали полицията, прокуратурата  и съда ще започна някога да си върши работата  или ще продължават да я вършат само за хората, които им дават заплатите. Питат се още защо полицията кибичи по кръстовища и пътища „на хранилка“, а в такива градски зони не се вясват изобщо.

 

Колегите на Виктория от TBN са жестоко покрусени от случилото се и също очакват Цацаров и Маринов да кажат какво се е случило.

 

В 18.30 часа днес, в центъра на Русе, пред Паметника на Свободата, ще се съберат много хора, за да почетат паметта и да запалят свещ за Виктория Маринова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3711 |27.09.2018 Здравният министър и омбудсманът се сблъскаха за здравната застраховка . 1| 3698 |14.09.2018 Мая Манолова: Предложението за здравната застраховка трябва да бъде изтеглено . 7| 4532 |07.09.2018 Румяна Коларова: Президентът се страхува да говори за системни проблеми . 3| 4391 |24.08.2018 След фалита на „Олимпик” хиляди шофьори са на пътя без застраховка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads