Реклама / Ads
53| 5769 |06.02.2009 НОВИНИ

Х. Русев: Не се възмущавайте от факти, които са истина

.
Към това призова един от хората, поканили Б. Борисов в Чикаго. Хамид Русев заяви, че Бойко Борисов бил аплодиран за всичките си отговори, които дал на българската общност.
 

 

Бойко Борисов беше посрещнат много добре в Чикаго, а отзвукът България се оказа точно обратен, обяви по БНТ издателят на чикагския вестник „България”Хамид Русев, човекът, който заедно с приятеля си Шефкет Чападжиев отправи поканата за посещение на Б. Борисов в Чикаго. Русев обясни, че лидерът на ГЕРБ бил аплодиран за всичките си отговори, които дал на българската общност в Чикаго. Хамид Русев изрази своята изненада от факта, че българската преса си измислила нещата, не такива, каквито те са били в действителност. Борисов се изказал много положително, не бил говорил негативно за пенсионерите, ромите и турците в страната, а само за това, че те гласуват против него, което не можело да се квалифицира като неприятен извод за тях самите. Хамид Русев уточни, че не е редно да има възмущение от факти, които са истина, нито да се правят опити да бъде обвиняван Бойко Борисов за неща, които нито е направил, нито е казал. Самият Русев бил удовлетворен от това, което видял и чул от столичния кмет. 90% от хората, които се намирали в църквата по време на изказването му, вероятно също вярвали на казаното от Борисов, добави Русев.

Frognews.bg напомня, че някога, в далечната 1964-та година, Хамид Русев и Шефкет Чападжиев тръгнали с кораб от пристанището в Пирея за Америка на 24-ти април, когато е рождения ден на Шефкет Чападжиев и  пристигнали след 11 дни на 5-ти май, когато пък е рождения ден на Хамид Русев. Стигнали до Чикаго и постепенно се превърнали в едни от основните стълбове, около които се гради образът на малка България в голямата Америка. 

И на тях, като на много настоящи имигранти в Чикаго не им било леко. Минали през много трудности, работели за по 1 долар и двадесет и четири цента на час, не знаели езика, нямали пари, коли, ходили до работата си по два часа пеш през лютите чикагски зимни виелици, но не се предали. Повярвали в себе си и надмогнали препятствията. Успели - с цената на много трудности и много лишения и въпреки това, те не само, че не забравили някъде по пътя към успеха си своята българска национална идентичност, но не забравили и с колкото и с каквото могат да помагат на изпадналите в нужда българи и на българска организация в Чикаго.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5936 |06.02.2009 Съдят Сашо Томов за 36 млн. лв. . 18| 4870 |06.02.2009 Русия не дава компенсации, а съвети да ги търсим от Украйна . 33| 6968 |06.02.2009 Пресата на България е поставена на бойна нога – това разколебава самата държава . 0| 6748 |05.02.2009 Пристига грипът „Бризбейн”, носи и пневмонии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads