Реклама / Ads
16| 5355 |18.02.2020 НОВИНИ

Русия: Не сме ходатайствали за Божков в ОАЕ, това е болно въображение

.
Директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин Източник: БГНЕС
Директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин не е обсъждал освобождаването на българския бизнесмен Васил Божков по време на своята среща с министър-председателя на Обединените арабски емирства, съобщиха от СВР, цитиран от ТАСС.
 

Новината за това идва само седмица, след като "оперативен източник" съобщи за посещението на Наришкин в ОАЕ. Според информацията шефът на разузнаването настоял Божков да бъде освободен от ареста, след като родния хазартен бос поискал помощта на Русия.

 

Според Службата за външно разузнаване Наришкин в действителност е посетил ОАЕ на 11 февруари и е разговарял с вицепрезидента и министър-председател на Дубай негово височество шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, но темите били относно международни проблеми, свързани със сигурността и двустранното сътрудничество. Нито дума не е споменавана за Божков.

 

Новината бе лансирана от няколко родни медии, а по-късно през деня стана ясно, че Валери Симеонов е човекът, получил информацията.

 

"Имам информация от преди 4-5 часа, че шефът на външното разузнаване на Русия Сергей Наришкин е направил среща с вицепремиера на ОАЕ и шейх на Дубай Мохамед бин Рашид ал-Мактум (вторият, да не кажа първият човек в ОАЕ) и е поискал освобождаването на Васил Божков", заяви пред Нова телевизия миналата седмица лидерът на НФСБ.

 

“Такива въпроси между уважавани фигури могат да бъдат повдигнати само в болното въображение на Симеонов и благодарение на ниската му компетентност”, заявява шефът на СВР, цитиран от ТАСС.

 

Важно припомняне за протокола: На 13.02.20 във Фрог нюз публикувахме текст със заглавие: "Болни амбиции намесиха Русия, САЩ и ОАЕ в мърлява българска интрига". В текста ясно се казва, че да намесиш три подобни държави в измислица как обсъждат случая "Божков" и главния ни прокурор, е смешка, на която няма да издържи и тъпомер от титан. Човек преди да говори подобни нелепици трябва да пита поне Гугъл за какво става дума. Валери Симеонов и говорителката на Гешев - Сийка Милева, очевидно не го правят.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4635 |17.02.2020 Глобиха фирмите на Божков със 700 млн. лв . 6| 4093 |17.02.2020 Официално: Министерството на правосъдието поиска Божков да бъде екстрадиран . 5| 4216 |17.02.2020 Боил Банов: Малко е надценена колекцията на Божков . 13| 16281 |17.02.2020 Проф. Николай Овчаров: Големи колекции имат Божков, Димитър Иванов и братя Бобокови

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads