Реклама / Ads
1| 4930 |06.04.2017 НОВИНИ

В Русия забраниха изображение на Путин като гей

.
Картинка плакат, изобразяваща руския президент Владимир Путин целия в грим, е била забранена в Русия.
 

Картинката е спомената в списъка на забранените "екстремистки" материали на руското правосъдно министерство, съдържащ общо 4 074 материала, пише в. "Гардиън", цитиран от Нюз. бг.

 

Плакатът, изобразяващ Путин с боядисани очи и устни, загатва "предполагаема нестандартна сексуална ориентация на президента на Руската федерация", е обяснението на властите за забраната му.

 

Не е ясно точно за кой образ говори ведомството, но се смята, че то е подобно на онова, използвано върху плакати по време на протести срещу руските закони срещу хомосексуалните. Оказва се, че има доста изображения, обработени със съответните компютърни програми, които циркулират в медийното пространство, които изобразяват Путин в женски черти и дрехи.

 

Обработката с фотошоп на снимки на Путин по този начин е обичайно явление, след като Русия прие закона за забрана на гей пропагандата през 2013 г.

 

Според Moscow Times забраната е била наложена в резултат на присъда на районен съд през май 2016 г. Мъж на име А. В. Цветков качил снимката заедно с други, които изобразяват Путин и премиера Дмитрий Медведев в нацистки униформи. В съдебните документи се твърди, че той също така споделял расистки снимки.

 

Бърз преглед на руския сайт, еквивалент на социалната мрежа "Фейсбук" - "В контакте", показва, че някои потребители споделят подобни изображения на Путин въпреки забраната.

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира пред ТАСС, че не е виждал изображението. Твърдейки, че Путин бил "доста устойчив на тези вулгарности", той заявил: "Нашето законодателство има, така да се каже, определени принципи, защитаващи честта и достойнството на гражданите, включително и тези на президента. Хората трябва да се ръководят от тези норми, така че за съжаление, не мога да кажа нищо."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3932 |06.04.2017 Посланик Макаров: Русия чака новото правителство, за да работи с него . 1| 3925 |05.04.2017 Русия блокира резолюция на ООН срещу Сирия . 0| 4284 |31.03.2017 Фийон: Фантазия е, че Русия ще ни се меси в изборите . 2| 3867 |27.03.2017 И ЕС скочи на Русия за арестуваните демонстранти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads