Реклама / Ads
5| 5431 |07.03.2013 НОВИНИ

РЗС: Не документи, а кашони е изнасял Кирил Йорданов

.
Кирил Йорданов
Не документи и папки, а цели кашони е изнасял подалият оставка кмет на Варна Кирил Йорданов.
 

За това алармират от партия „Ред, законност и справедливост”. Лидерът на РЗС Яне Янев каза в сутрешния блок на TV7, че Кирил Йорданов умишлено е бавил оставката си, за да спечели време да покрие следите си.

През годините кашоните, куфарите и трезорите са били най-любимият му инструментариум, заради който той ставаше с дявола ортак, за да остане на власт. Ако България е правова държава окръжният прокурор на Варна досега трябваше да е образувал досъдебно производство за длъжностно престъпление по десетките сигнали срещу кмета на Варна, внесени в Прокуратурата, се казва в изявление до медиите от партията.

До сега трябваше да е поискана мярка за неотклонение на Кирил Йорданов – задържане под стража. Позорно и типично само за България е такива корумпирани типове да се изявяват по медиите, вместо да бъдат в следствените арести.

РЗС призовава българската прокуратура да се поучи от действията на гръцката спрямо кмета на Солун.  

Кирил Йорданов веднага оспори обвиненията на Яне Янев. „Длъжен съм да заявя на обществеността, че в община Варна от години е въведено 24-часово видеонаблюдение на всички входове и изходи. Записите се съхраняват в общината и настоявам те да бъдат иззети и прегледани от компетентните органи, от което да стане видно, че нито един документ не е изнесен от община Варна.

Второ, за всеки лев приход и разход на община Варна - за всяка една от годините, за всяка сделка с общинско имущество, сме били проверявани стотици пъти от най-различни контролни органи, а Сметната палата е излизала с окончателен доклад относно разпореждането с общински средства и общинско имущество. Във всеки един от тези доклади заключението винаги е било едно и също - че отчетът на бюджета дава честна и точна представа за разходите и приходите.

Тези доклади съдържат висока оценка за контролните механизми и за финансовата дисциплина в община Варна. Докладите са на разположение в Сметната палата", се посочва още в изявлението.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 160| 5152 |07.03.2013 Янев: Кирил Йорданов изнасял папки от общината . 11| 4970 |02.03.2011 Трайков категоричен: Не сме изнасяли оръжия за Либия! . 2| 5845 |01.11.2010 Хванаха братя "изнасяли" проститутки за Франция . 4| 5217 |24.08.2009 Арх. Янев: Имам документи, от които много хора ще светят като крушки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads