Реклама / Ads
7| 4858 |27.01.2010 НОВИНИ

РЗС: ГЕРБ репресира тютюнопроизводителите, имат договорка с ДПС

.
Народните представители от РЗС няма да присъстват в парламента за избор на нови министри в правителството на Бойко Борисов. Това обявиха в декларация до медиите хората на Яне Янев.
 

Мястото им било сред земеделските производители (зърнопроизводители, животновъди и др.) в различни региони на страната, а целта да ги убедят, че трябва да подкрепят справедливите искания на тютюнопроизводителите и да поставят своите пред правителството на ГЕРБ, което е на път да провали окончателно аграрния сектор в страната, се изтъква в партийния документ.

От РЗС констатират, че тютюнопроизводителите са изоставени от всички и най-вече от ДПС. „Техните интереси са станали разменна монета в политическите договорки на тъмно между ДПС и ГЕРБ. Очевидно Ахмед Доган получи обещание неговите кадри по места да останат на постовете си и да не бъде търсена наказателна отговорност на корумпираните му министри в две поредни правителства. Б. Борисов и А. Доган са се договорили да продадат на безценица „Булгартабак”. Да прахосат 90 млн. спестявания от сметките на холдинга и да „заменят” тютюнопроизводството с „алтернативно” земеделие. РЗС определя тази договорка като един от най-големите цинизми на прехода. Считаме, че за този геноцид срещу най-трудолюбивите хора на България трябва да се потърси най-строга отговорност”, се казва още вм декларацията.
От партията на Яне Янев призовавават Бойко Борисов, вместо да ходи при гръцките фермери като харчи неоправдани средства за хеликоптерни подвизи, да спре с лъжите си поне за кратко, за да обърне внимание на законните права на българските фермери. Да спре да ги рекетира чрез разпореждане за образуване на бързи полицейски производства срещу техните лидери, както постъпи по време на предишния протест на тютюнопроизводителите на 22 декември 2009г.

„Надяваме се Борисов да попита колегата си Папандреу как гръцката полиция пази протестиращите, а не ги малтретира и репресира като българското МВР. Нека дадем силен знак, че има гражданско общество в България и кураж на земеделските производители, които искат да блокират граничните пунктове на Свиленград, Илинден, Силистра, Русе и други места във вътрешността на страната” настояват от партията на Янев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 5077 |26.01.2010 Станишев поиска главите на трима министри от ГЕРБ . 3| 4555 |26.01.2010 Първанов с хвалби за ГЕРБ пред дипломати . 0| 4636 |26.01.2010 РЗС: ГЕРБ и ДПС оказват натиск на Конституционния съд? . 14| 11520 |25.01.2010 ДПС остава противник на ГЕРБ, БСП – майка на РЗС?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads