Реклама / Ads
16| 5080 |29.06.2009 НОВИНИ

РЗС иска незабавни действия срещу Доган

.
РЗС внесе искане до главния прокурор по повод думите на Ахмед Доган.
 

Представители на партия „Ред, законност и справедливост” внесоха искане за предприемане на незабавни действия от главния прокурор Борис Велчев. В документа си иска и предприемане на незабавни действия на прокуратурата на Република България във връзка с извършено престъпление (по чл. 108, ал. 1 от Наказателния кодекс ) от Ахмед Доган от с. Дръндар, Варненска област, съобщиха от пресцентъра на партията.

Исканията се обосновани със следната мотивация:
1. По време на предизборната кампания лидерът на ДПС Ахмед Доган провокира българската общественост с изявления, рушащи демократичното и парламентарното устройство на републиката. Тези изявления (в с. Кочан, гр. Шумен и други селища на страната) многократно бяха излъчени като видео-записи или цитирани дословно от националните медии. В тях в пряк текст Ахмед Демир Доган заявява:
-“Как депутат ще реши проблема за проектите и тяхното инвестиране? Не е възможно! Властта е в моите ръце!";
- „В мен е концентрирана властта, не е във вашия депутат, искам да го знаете това!";
- „Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата”;
- „Философията "бацил" е фундамент на ДПС, защото няма да има по-силна партия от нас, ако това се осъществи”.

Според партия „РЗС” чрез думите си Ахмед Доган проповядва антидемократична идеология, която е в противоречие с поне 4 разпоредби на основния закон на страната. За да се установи официално, че подобно поведение е нарушение на Конституцията, трябва да се внесе запитване до Конституционния съд за тълкуване на разпоредбите на Конституцията.

Проповядването на антидемократична идеология от лидера на ДПС представлява престъпление по смисъла на Глава първа „Престъпления против републиката” и по-специално по чл. 108, ал. 1 от Наказателния кодекс, във връзка с което прокуратурата трябва да действа незабавно и да образува наказателно производство срещу Ахмед Доган, заявиха от РЗС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4689 |28.06.2009 РЗС: Доганизацията навлиза в най-уродливата си фаза . 26| 6190 |26.06.2009 44% от българите са срещу кабинета Станишев, ГЕРБ печели вота . 24| 5398 |26.06.2009 Думите на Доган - ехо след гръм под залп от яйца . 20| 4761 |25.06.2009 Синодът скочи срещу гей парада в събота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads