Реклама / Ads
12| 4757 |03.06.2011 НОВИНИ

РЗС изнамери тайнствен защитен свидетел

.
Той трябвало да свидетелства по делтото „Октопод" срещу екссъветника от ДАНС Алексей Петров.
 

Има несъответствия между новия изборен кодекс и европейското законодателство, което България би трябвало да изпълнява като равноправна страна членка на ЕС, затова от РЗС дават двуседмичен срок на ГЕРБ да поправят „грубото потъпкване на правата" на европейските граждани и да уредят правата на българските граждани в Изборния кодекс, констатира Атанас Семов от РЗС. В чл. 4 на Изборния кодекс се ограничавали правата на граждани на ЕС, в частност правото им да бъдат избрани за кметове и общински съветници. Семов оповести, че имало и дискриминация спрямо български граждани, които не могат да се кандидатират, ако имат и гражданство на страна, която не е член на ЕС, т.е. България можело да бъде съдена за нарушение на европейските закони, ако текстовете останат в този вид.

По време на същата пресконферения на РЗС Емил Василев представи защитен свидетел, който трябвало да свидетелства по делтото „Октопод" срещу екссъветника от ДАНС Алексей Петров. Александър Дантев е син на Теменужка Каятлийска, за която от РЗС преди време обявиха, че била отвлечена от ДАНС. Дантев излязъл от програмата за защита на свидетелите, защото не е бил доволен от условията, но майка му е останала в нея. Според него хора от ДАНС се свързали с него и майка му и им предложили помощ срещу свидетелски показания срещу Петров. Те предложили също финансова и правна помощ, като неизвестен служител на ДАНС всеки месец носел на ръка 1200 лв. за погасяването на банков кредит. Първаночално семейството си внасяло парите в банката, после от ДАНС продължили да го правят сами, което ставало и досега.

Прокуратурата да разследва изчезването на Теменужка Каятлийска, поиска Василев. Тя още била в програмата за защита на свидетелите. Вече 4 месеца никой нямал връзка с нея.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4863 |14.05.2011 Тестовете за матурите - защитени! . 39| 5218 |10.05.2011 Още един свидетел „забрави” за показанията си срещу Масларова . 43| 7358 |09.05.2011 Ключовият свидетел се отрече от показанията си по делото „Масларова” . 51| 5355 |21.04.2011 “Войводите” обявиха война на “Свидетелите на Йехова”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads