Реклама / Ads
12| 6171 |29.10.2010 НОВИНИ

РЗС извади имотите на шефа на СОС

.
Яне Янев
52 недвижими имота на стойност над 10 милиона лева притежава шефът на Столичния общински съвет Андрей Иванов. Повечето от тях са били придобити, когато бил полицейски и данъчен служител. Това обявиха от РЗС днес по време на брифинг в партийната централа.
 

От партията на Яне Янев представиха доказателства за собствеността на Иванов, който се оказа, че е бил и началник на шефовете на двете най-печеливши фирми за маршрутни таксита в София.

Според РЗС той се е ползвал с протекциите на Цветан Цветанов при оглавяването на СОС и столичната организация на ГЕРБ.

Хората на Янев показаха и още доказателства за финансирането на ГЕРБ от страна на Лев Корпорация.

Депутатът от РЗС Емил Василев заяви, че Андрей Иванов е постъпил в МВР през 1981 г. Бил е началник на 9-то РПУ в „Люлин", а от 1999 г. е работил в Главно данъчно управление, което е предшественик на НАП. От 2007 г. Иванов е общински съветник, след като Цветан Цветанов е наложил преместването му нагоре в листите на партията.

Според РЗС Андрей Иванов е бил избран за председател на общинския съвет, въпреки че фаворит на Борисов е бил Владимир Кисьов.

По информация на Емил Василев Иванов и Цветанов се познават още от 1987 г., когато са работили в една стая в СДВР.

От РЗС разпространиха документи, показващи, че като кадрови служител на МВР, между 1995 и 1998 г. Иванов, е придобил голям мезонет и няколко търговски обекта в квартал „Люлин".

В периода, в който е работил като данъчен служител настоящият шеф на СОС е закупил апартамент в „Младост", 5 парцела в Банкя и квартал „Михайлово" с обща площ 10 хил. кв.м., както и множество магазини и парцел в люлинския базар „Искра".

През своя бизнес период през 2004-2007 г. Иванов е придобил дворно място от над 2 дка в Банкя, където в момента строи огромна къща, както и друг парцел от 22 хиляди кв.м. и два големи апартамента в София и други. През 1992 г. Иванов е получил от родителите си апартамент от 80 кв.м. и чрез дарение поземлен имот от 2400 кв.м. в квартал „Михайлово" на град Банкя.

Емил Василев коментира, че става въпрос за 52 имота на обща стойност от 10 милиона лева. Той заяви още, че като полицейски служител Иванов е притежавал 8 търговски дружества, което е в нарушение на закона.

Василев посочи, че през 2003 г. 2 фирми са спечелили търга за концесията на 20 маршрутни линии - „Сиси - Т" на Николай Петров с 9 линии и „ЕГ 6" на сегашната депутатка от ГЕРБ Стефани Михайлова с 11 линии. Двамата са служители на Иванов във фирмата му „Банкя 21".

Василев посочи, че 20-те линии носят годишна печалба от 16 милиона лева, а същевременно в интервю Андрей Иванов е заявил, че печели „скромните" 70 хиляди лева годишно от отдаването под наем на три имота.

Според Емил Василев съпругата на Иванов е един от най-големите дарители на ГЕРБ и е собственик на няколко печеливши търговски фирми - една, от които е в съдружие с шефа на „НАДИН". Заради това съдружие от РЗС заподозряха бизнес мотив в акцията срещу Дамбовците.

От партията на Янев разкриха информация, че собственици на временни търговски обекти на кооперативния пазар в „Люлин" са подлагани на натиск от страна на общината да се изнесат. Техните обекти са разположени на земя, за която Иванов е имал право на строеж, но го е загубил.

Яне Янев отбеляза, че никой не е познавал Андрей Иванов преди Цветанов да го представи на ГЕРБ. Впоследствие общинските съветници от ГЕРБ са се оказали на страната на Цветанов, а не на лидера си Бойко Борисов и това довело до избора на Иванов за техен шеф.

От РЗС посочиха, че парцелите в Банкя са купувани като земеделска земя, вкарвани са в регулация и са продавани на по-ниска цена, което е знак за измама. Осен това от партията на Янев заявиха, че ще сезират НАП и комисията за борба с корупцията, тъй като всички имоти са били закупени от Иванов в качеството му на физическо лице и не е ясно дали е декларирал използваните пари.

По отношение на разразилият се през миналата седмица скандал за отношението между Столична община и „Лев Инс" от РСЗ излязоха с конкретни доказателства.

На представителите на медиите беше дадено копие от електронно писмо, изпратено от Боян Чуков, до управителя на белгийската фирма, която е трябвало да изгради система за видео наблюдение на софийското метро, в която се казва, че „Лев Корпорация" ще предостави банкова гаранция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6937 |28.10.2010 Продават на търг имотите на Митьо Очите . 22| 5462 |12.08.2010 БАН: Топят ни с високи заплати, искат имотите на Академията . 12| 5044 |11.08.2010 Провериха имотите на Доган, чакат се резултати . 25| 8717 |01.08.2010 М. Спасов: Борисов ми каза, че "те" ще вземат имотите на царя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads