Реклама / Ads
1| 4470 |23.03.2010 НОВИНИ

РЗС: Надяваме се Чукарски да се забавлява в Катар

.
Политическият съвет на РЗС установи днес, че бившият член на партията Димитър Чукарски участва в делегацията на Бойко Борисов в Катар.
 

Надяваме се, че Чукарски се е забавлявал по време на пътуването си до Катар и че това си е струвало напускането му на нашата партия. Съжаляваме, че не можехме сами да осигурим подобно пътуване на Чукарски, тъй като не разполагаме със средствата, с които разполага ГЕРБ, за да си позволи да взема на официални пътувания до екзотични места извън България независими народни представители.

Още веднъж се убеждаваме, че цената на поведението на депутатите в България е изключително ниска и затова трябва да променим правилата, за да гарантираме, че депутатите ще останат верни на хората, които ги изпращат в Парламента. Само нова Конституция може да изгради модерна законова рамка, която да гарантира, че българските депутати са избрани да представляват българските граждани, а не самите себе си и че няма да продадат своите идеи за кратко пътуване до екзотична държава.

Малко по-късно лидерът на РЗС Яне Янев коментира, че докладът на ЕК косвено потвърждава позицията на неговата партия за радикална реформа в съдебната система и борба с корупцията чрез нов ред. Той припомни, че новият ред може да се заложи само и единствено в нова българска Конституция.

"Няма как при тази Конституция да се осъществи това пожелание на ЕК, тъй като новия законопроект за отнемане на имуществото, придобито от престъпна дейност, влиза в тежка колизия с разпоредбите на Конституцията. При сега действащата Конституция не може да се приложи дори и най-добрата стратегия за борбата с организираната престъпност срещу изпирането на пари, паневропейски измами. Казвам това отговорно като човек, който познава добре тази материя. Борбата по високите етажи на властта е обречена, тъй като тази Конституция не дава подобна възможност", каза още Янев пред агенция "Фокус".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4369 |16.03.2010 РЗС Кюстендил призова Чукарски да напусне НС . 4| 4911 |12.03.2010 Д. Чукарски: Аз съм петият! . 6| 4423 |15.10.2008 Надяваме се Брюксел да преосмисли спирането на евросредствата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads