Реклама / Ads
12| 4932 |21.04.2009 НОВИНИ

РЗС: Николай Василев да не организира изборите

.
Николай Василев и Яне Янев Източник: Вяра Йовева, Frognews.bg
Консерваторите на Яне Янев скочиха срещу министъра на държавната администрация Николай Василев.
 
Парламентарната група на „Ред, законност и справедливост” разпространи до медиите декларация, с която остро се противопоставя на решението на МС от 16.04.2009 г. С него министърът на държавната администрация Николай Василев се определя да отговаря за организацията и координацията при подготовката и провеждането на изборите за членове на Европейския парламент.

„С досегашни свои прояви на предишни избори Василев не само показа, но и доказа, че не е в състояние да отговаря за дейността по:
- отпечатване на бюлетините и изготвяне пликовете
- изработване на изборни урни
- утвърждаване на план-сметката за разходите по организацията и провеждането на изборите
- определяне на тарифите за заплащане на услугите, клиповете и предизборните хроники”, се изтъква в декларацията.

От РЗС припомнят и куриозния случай, когато по негова вина поради липса на бюлетини бе преустановен изборният процес в стотици населени места на страната.

„С действията си по време на избори през последните години Николай Василев се утвърди като цар на празните приказки и министър на хаоса. Той е синоним на дезорганизация и некомпетентност. ПГ на РЗС настоява за незабавни промени в решението на МС, в противен случай ще считаме, че тройната коалиция иска умишлено да създаде хаос, безредие и тотално да наруши изборните процедури, за да опорочи изборите и така да намери оправдание за загубата си”, твърдят хората на Янев. Те се оплакват, че поради необясними причини в стотици общини дори не сме допуснати до участие в консултациите.

„Разпоредбата на чл. 15 ал.1 от ЗИЧЕПРБ е категорична – в консултациите участват парламентарно представените партии и коалиции. И прякото приложение на тази правна норма не може да бъде денонсирано с решения на доминираната от управляващите ЦИК” посочват в декларацията консерваторите. Те се обръщат и към президента на Републиката да промени незабавно Указа, с който е назначил ЦИК и да спази закона за избор на членове на Европейския парламент. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5627 |09.04.2009 Министър Н. Василев: Прозрачността е основен принцип в работата на ОПАК . 14| 5482 |07.04.2009 Министър Василев да си даде червен картон за транслитерацията . 12| 6376 |02.04.2009 Агенти на ДАНС погнаха министерството на Николай Василев . 19| 5635 |14.03.2009 Хванаха полицейски шеф, организирал изнудване и прикриване на доказателства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads