Реклама / Ads
59| 11556 |15.10.2012 НОВИНИ

РЗС: Партията на Кунева се цепи заради корупция

.
Валентин Василев Източник: в. "Монитор"
В партия „Движение България на гражданите” от седмици назрява вътрешен скандал заради взаимни обвинения в корупция между различните й лобита. РЗС разполага с достоверна информация, че Валентин Василев - бивш министър в правителството на СДС, а сега ключов фактор и кадровик на партията на Кунева, е възразил категорично срещу прокорупционните ангажименти, които Даниел Вълчев поема ежедневно пред няк
 

Нещо повече, Валентин Василев и група активисти на „България на гражданите” възнамеряват да напуснат тази партия и да разкажат цялата истина за тъмната част на проекта „Кунева”. Все повече хора от вътре разбират кой е сивият кардинал Даниел Вълчев и каква е ролята му в източването на държавната компания „Инко” – афера за повече от 17 млн. долара. За българското общество ще става все по-любопитно разследван ли е Вълчев от парламентарна анкетна комисия за корупция в законодателната, изпълнителната и съдебната власт, както и дали е участвал чрез Росен Карадимов в корупционни схеми на тройната коалиция.

Меглена Кунева все по-често излиза в медиите с едни и същи лица, защото се страхува от публични скандали. Източниците на РЗС в партията на Кунева твърдят, че напоследък най-голямото й притеснение е свързано с прикритата й до момента роля при договарянето на крайно неизгодно кредитно споразумение с БНП ПАРИБА за мостово финансиране за АЕЦ „Белене” на стойност 250 млн. евро при крайно лоши условия за държавата, част от които са:

 

-         завишена лихва, ощетяваща НЕК с над 500 000 евро;

-         и оскъпяване на кредита с над 2 500 000 евро.

 

За РЗС Даниел Вълчев, Кунева и сие не са нищо друго освен неделима част от тройния Картел. Те трябва да понесат  своята отговорност с останалата част от корумпираните министри от целия преход. Кунева и Вълчев са маша на олигарсите, които имат проблеми със съдебната власт. Партията им е поредният опит за купуване на индулгенции от активните участници в криминалния преход. "Идеолозите" на схемата "Кунева" са  перачите на мръсните пари на ВИС-2, тези, които източиха милионите от държавните банки "Биохим" и „Банка Земеделски кредит". Мръсните пари в България си имат нови говорители - Меглена Кунева и Даниел Вълчев, се твърди в декларацията на РЗС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 5694 |14.10.2012 Кунева: И БСП, и ГЕРБ са за „Белене” . 20| 5531 |13.10.2012 Марешки е за радикални промени, не вярва на Кунева и Бинев . 39| 5347 |29.09.2012 Кунева: ГЕРБ само се хвали, че се строяло като по тоталитарно време . 28| 5639 |27.09.2012 Кунева: У нас има политически картел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads