Реклама / Ads
48| 7185 |25.09.2012 НОВИНИ

РЗС: Първанов атакува БСП отвън с Кунева

.
Георги Първанов
Започна да се разплита политическия възел около партията на Меглена Кунева – Пръмова. Това става ясно от последните изявления на Георги Първанов, според който Кунева ще обере негативния вот. С тази подкрепа Първанов на практика дезертира от собствената си партия и ще играе за Кунева.
 
Това е мнението на ръководството на РЗС, разпространено до медиите. Партията на Яне Янев още преди повече от половин година предупреди, че се забелязват опити да се реанимира картела Доган – Първанов чрез  рециклираната партия на Кунева. Допирните точки между тях от тук насетне ще стават все повече и все по-явни.

Първанов не се опълчи като президент срещу нищо, не остави като държавен глава един забит пирон и се самоувековечи с ловните си оргии, припомнят още от РЗС. И разбира се с ролята си на основен играч, защитаващ интересите на руската и руско-българската енергийна олигархия… И може би затова изкара комфортно цели два мандата. Като главен преговарящ и министър, отговарящ за европейската интеграция Кунева също не се опълчи срещу нищо, напротив даже се постара да бъдат затворени блоковете на АЕЦ „Козлодуй”. Затваряше преговорни глави в ущърб на националния интерес и казваше само „Yes, sir”! Това и Първанов го можеше, макар да го казваше по-често на руски език!

Кунева се готви за специална мисия...

 

И Първанов, и Кунева обявиха партиите, които ги издигнаха в политическата йерархия, за изчерпани проекти тогава, когато те вече не можаха да им предложат продължение на собственото им политическо израстване.

Разбира се, не на последно място ги свързва обвързаността им с БКП и службите на тоталитарния режим. Това не трябва да се подценява, защото именно комунистическото потекло им е осигурило достъп до властта.

Прегръдката между Кунева и Първанов е римейк на създаването на най-корумпираното правителство на прехода – Тройната коалиция. А единствената цел е да се докопат отново до властта, за да обслужат олигарсите, на които са подвластни.

От днес нататък е ясно, че Първанов ще иска да отреже главата на Станишев чрез партията на Кунева, за която ще работят олигарсите на Гоце. Целта е ясна: след като не можа да превземе БСП отвътре, иска чрез задкулисни ходове с Кунева да я превземе отвън, категорични са от РЗС.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 92| 7362 |29.08.2012 Първанов: За 22 г. в политиката нямам една изтървана фраза! . 68| 7266 |02.08.2012 Първанов загрижен за Борисов, дава му съвети . 30| 5913 |28.07.2012 Първанов не се качи на Бузлуджанската трибуна; предпочитал да е сред масите . 66| 10110 |26.07.2012 Разузнаването плащало рога на Първанов, уж били за чужденци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads