Реклама / Ads
1| 5184 |26.09.2010 НОВИНИ

РЗС притиска Пенчев, прикривал корупционни практики

.
Константин Пенчев
Шефът на административния съд Константин Пенчев продължава да бъде в центъра на вниманието на хората на Яне Янев.
 

От „Ред, законност и справедливост" атакуват магистрата в нарушаване на професионалната етика. В текст, разпространен  до медиите, става ясно, че предстои  до дни да бъде внесат нов сигнал за конфликт на интереси, прикриване на корупционни практики и нарушения от професианално естество.

От партията на Янев анонсорат, че сигналът ще бъде за връзката на магистрата по дела за освобождаване от длъжност на общински кметове и материалните стимули, които е получавал за нарушаване на закона.

В теста фигурират и конкретни въпроси към висшия магистрат:

Кога синът му е станал кадрови агент на ДАНС, как е бил назначен и защо ВАС отмени уволнението на Иван Драшков?
Как дъщеря му, след като се провали на конкурс за съдия, изведнъж стана съветник в европарламента?
Какъв е бил личният нтерес на Пенчев по казуса «Камчийски пясъци» и защо е отхвърлено искането на населението на гр. Ахтопол за административно отделяне от община Царево?
Защо по време на мандата му числеността на магистратите и персонала на ВАС нарастна двойно, въпреки възникването на окръжните административни съдилища, а за върховни съдии са назначавани начинаещи юристи на 30-32 годишна възраст?
Има ли протежирани от него съдии с нелегитимни и купени дипломи и каква е била цената на лансирането им?
Надяваме се г-н Пенчев да престане да лъже, че като председател на ВАС е декларирал трите си апартамента в София и участието си в търговски дружества, допълват от РЗС.

Към този текст фигурира още и документ със справка за участие на Константин Пенчев в търговско дружество.

Законът е категоричен, че при заемане на нова публична длъжност Константин Пенчев е длъжен да декларира несъвместимост, частни интереси и имущество.

Освен това от РЗС отхвърлят  обяснението на Константин Пенчев, направени по техни предишните обвинения, като заявяват, че нито един народен представител или член на Политическия съвет на РЗС не познава и не е осъществявал контакти с когото и да било от магистратите с дисциплинарни производства във ВАС.

От партията декларират също, че са съгласни по съответния законоустановен ред да се направи справка в потвърждение на това.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6108 |01.09.2010 ГЕРБ притиска Георги Гергов за дългове . 17| 5811 |28.07.2010 Уорлик притиска кабинета за AES . 11| 5590 |19.05.2010 ДАНС прикривала опасни разкрития за горивото в АЕЦ - Козлодуй . 2| 4932 |11.02.2010 Прокуратурата разследва три ВУЗ-а за корупционни схеми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads