Реклама / Ads
21| 4681 |03.06.2009 НОВИНИ

РЗС: Прокуратурата и ДАНС да разследват кой готви нов възродителен процес

.
Яне Янев Източник: Вяра Йовева
Обръчът от фирми на ДПС се крие зад „етническия модел на Доган”. А това всъщност е модел за власт ала „Коза ностра”.
 

Това се казва в декларация на партия „Ред, законност и справедливост”, разпространена до медиите. Тя е посветена на 25-годишнината от началото на „възродителния процес”, когато комунистическият режим на Тодор Живков смени насилствено имената на българските турци.

Корупционните мрежи на Доган са оплели всички сектори, които са контролирани от ДПС – опазването на околната среда, водния сектор, земеделието, програма САПАРД, напояването, растителната защита, хранителната индустрия, защитата при бедствия, държавния резерв и т.н.
Това крепи т. нар. „етнически модел”. Вместо да консолидира, ДПС разединява и противопоставя нацията и обществото, и продължава тенденциозно да сее съмнения за нови репресии срещу етническите малцинства в европейска България, посочват авторите на декларацията.

Според партията на Яне Янев много общини и региони в страната са феодализирани. В тях всичко е в ръцете на ДПС – хора на Доган са кметът, архитектът, земеделската служба, горският, лекарят, ветеринарят, бюрото по труда и т. н. Животът и хлябът на хората изцяло зависи от волята на една партия, при това мандати наред.

ДПС не само назначава ходжи и имами, но и 140 кметове от ДПС едновременно са и духовни лица. Това е безпрецедентна намеса на една партия в религиозните дела на едно основно вероизповедание. Това е и грубо погазване на конституционното разграничение между светска и духовна власт, предупреждават от РЗС.

Потвърждение на тази антинационална политика са и последните изявления на Ахмед Доган на съборите в Кърджалйско, Разградско и Шуменско, твърдят консерваторите. Те са категорични, че Доган отново размахва призраци и насажда омраза, твърдейки, че партии и партийки готвят нов възродителен процес в България. Според РЗС подобни твърдения са манипулация и нямат нищо общо с реалния живот в страната. Така върхушката в ДПС само стресират предизборно електората и го мобилизират чрез страховете от миналото.

Политическият съвет на РЗС е категоричен, че в България няма и не може да има никакви симптоми за повторна смяна на имената по насилствен път и твърдят, че вняшенията на Доган са неубедителни поради факта, че вече 8 години неговата партия е управляваща и над 8000 са кадрите на ДПС в администрацията.
От РЗС поставят четери актуални въпроса:

1. Къде е моралът на Доган и ДПС, след като управляват в тясна коалиция именно с бившите комунисти, с децата и внуците им. Симбиозата на жертви и палачи е парадоксална, но на цялото общество е ясно, че обръчите от фирми, корупционните схеми за изцеждане на бюджета и преяждането с власт са в основата на този съюз. Той не е в полза на електората на ДПС, нито на обществото. От него изгода имат само номенклатурната върхушка на ДПС, БСП и НДСВ.

2. Какво направиха ДПС и Доган виновниците за провеждането на възродителния процес да бъдат разкрити и справедливо наказани от закона? Осем години ДПС разполага с целия властови ресурс, но по-удобно е да се обвинява цялото общество за престъплението на комунистите, отколкото персонални виновници да понесат отговорност. Затова ДПС и лидерите му нямат право да спекулират с тази тема.

3. Защо няколкостотин български граждани, изселили се в Турция, репресирани от режима на Тодор Живков, не вярват на ДПС и търсят справедливост за възродителния процес в съда в Хага?

4. Защо ДПС, вместо да плаши отново с възродителния процес, не се изчисти от възродителите, кадровите офицери от Държавна сигурност и доносниците от времето на БКП? Напротив, тези хора днес заемат ключови позиции в ръководството на ДПС, в министерства и държавни учреждения. Чрез тях Доган и БСП реабилитираха престъпленията на комунистическия режим

РЗС заявява пред избирателите, че ако получи мандат от суверена и участва в следващото правителство на страната, ще бъде потърсена персонална отговорност от всички злоупотребили с власт и участвали в корупционните схеми на тройната коалиция. Затова търсенето на персонална отговорност от политици, министри и държавни чиновници на ДПС, не трябва да се представя като възродителен процес, а като ревизия на едно мафиотско управление, което е ощетило не само цялото общество, но и своите избиратели, които продължават да тънат в мизерия по селата.

От партията на Яне Янев призовават главния прокурор и ДАНС да се самосезират от думите на Ахмед Доган и да установи кой и защо готви нов възродителен процес в България. Вероятно обществото има основание за такива тревоги, но те са с обратен знак. Обект на възродителски амбиции от страна на ДПС са хиляди българомохамедани, както и жителите на смесените райони, предупреждават консерваторите. Frognews.bg.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4903 |26.05.2009 РЗС праща ЧЕЗ, ЕОН и ЕVN на прокуратурата . 3| 5083 |15.04.2009 Прокуратурата поиска условна присъда за Стависки . 13| 4817 |15.04.2009 Прокуратурата работела услужливо за ДПС . 14| 5754 |31.03.2009 Прокуратурата е последната крепост на държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads