Реклама / Ads
13| 4565 |10.02.2010 НОВИНИ

РЗС скочи срещу МВР

.
Партията на Яне Янев е единствената, която днес не подкрепя действията на МВР и ДАНС в операция "Октопод".
 

Партията на Янев определи днешната акция "Октопод" като саморазправа на Бойко Борисов с доскорошния му партньор Алексей Петров. РЗС декларира подкрепата си за борбата с престъпността, стига обаче тя да не се е използва като претекст за разчистване на лични сметки. Партията на Яне Янев обвинява премиера Бойко Борисов, че визията за управлението на страната се изчерпва единствено с желанието му да се разправи с доскорошния си партньор Алексей Петров, заменяйки ролята и значението на басейн „Спартак” с този на басейн „Дианабад”. В декларацията РЗС задава 5 конкретни въпроса, свързани с взаимоотношенията между Борисов и Петров:

„Бойко Борисов и Алексей Петров имали ли са общ бизнес и обща фирма? Бойко Борисов търсел ли е съдействието на Петров докато той бе фактор в ДАНС и по какви въпроси? Има ли разработки в ДАНС касаещи високопоставени политици от ГЕРБ? Притежава ли Алексей Петров факти и данни (неизвестни за обществеността до момента) за миналото на Бойко Борисов? Петров и Борисов били ли са колеги и по линия на ДС и спецслужбите?”

„Специализираните полицейски операции” посред нощ изглеждат много по-героично и създават по-ярка представа за управленска решителност, отколкото която и да било „антикризисна” програма – особено ден след като големите синдикати категорично са я отхвърлили…Управленската немощ се изразява в нападки към съда, който „пуска” „хванатите” в поредната смела операция”, се казва още в декларацията на РЗС. От партията предупреждават управляващите, че докато разиграват поредния сапунен сериал на битката между добрите и лошите ченгета, пропускат да забележат пълния колапс на здравеопазването, провала на пенсионната система, стремително растящата безработица и тоталния срив на доходите.
Frognews.bg припомня, че след разпадането на парламентарната група на РЗС, Алексей Петров се обяви за неин симпатизант. В предишния парламент пък името на Янев тясно се свързваше с ДАНС заради оперативната информацията, с която разполагаше и със сензационните разкрития.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4743 |10.02.2010 Смениха съдебни заседатели срещу Крокодилите . 4| 5134 |09.02.2010 ДПС скочи срещу промените в ЗEС . 15| 4473 |05.02.2010 Временна забрана срещу ГМО до 2015 година . 5| 5490 |04.02.2010 Съдебен иск срещу бивш директор на "Български пощи"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads