Реклама / Ads
42| 6194 |30.08.2011 НОВИНИ

РЗС: Софиянски, засрами се, оттегли се!

.
Стефан Софиянски Източник: източник
"С подкрепата на РЗС Прошко Прошков има реален шанс да отиде на балотаж и да победи кандидата на ГЕРБ. Това ни кара да апелираме: Софиянски, засрами се, оттегли се".
 

Това е официална позиция на “Ред, законност и справедливост”.  Софийската организация на  партията счита, че за пръв път от много години се е създала уникална ситуация за победа на десницата в столицата.

В документа на РЗС, цитиран от Actualno.com, се казва още:


Призоваваме час по-скоро СДС да се дистанцира официално от Софиянски и политическите нули около него, които чрез изборите в столицата искат да получат реанимация. Ясно е, че ще вземат толкова гласове, колкото кандидата на ССД на миналите избори проф. Миланов – 990 гласа или 0,26 % от гласовете на столичани.


След абдикацията на Стефан Софиянски от кметския пост през 2005 г. той няма моралното право да претендира за него и единственият разумен ход е да се оттегли. Ако определени среди в СДС са част от корупционните схеми от времето на Софиянски, те трябва час по-скоро да бъдат назовани и отстранени. За всеки трезвомислещ столичанин е повече от ясно, че фамилията Софиянски е синоним на корупция.


Ако СДС не денонсира споразумението си с ОДС ще считаме, че те умишлено искат да бламират кандидатурата на Прошко Прошков. Нещо повече, окончателно ще стане ясно, че коалицийката на Софиянски и Бакърджиев е байпасът на СДС към ДПС за президентските избори.


СДС трябва да си отговори на въпроса: Има ли договорка между ОДС и новия Алианс за София на Ковачки и Доган и защо хората на ДПС и Лидер в столицата твърдят, че техния човек за кмет е Софиянски.


Заиграването на СДС с ОДС – менте е възможно най- късият път за превръщането на синята партия в част от маргиналното формирование – Общност на демократичните сили. Софийската организация на РЗС припомня, че Стефан Софиянски до последния момент правеше пазарлъци с Тройната коалиция в 40-то Народно събрание за превръщането й в четворна с негово участие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5008 |20.10.2010 БСП: Цветанов да се оттегли докато тече проверката на НАП . 9| 5279 |04.02.2010 Абаджиев напуска РЗС, консерваторите оттеглили подкрепата си за Янев . 15| 5889 |15.01.2010 Съпругът Желев: Ако Румяна оттегли кандидатурата си, ще съм най-щастлив . 26| 5045 |07.02.2009 М. Плугчиева постави ултиматуми; можело и да се оттегли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads