Реклама / Ads
10| 5013 |09.01.2011 НОВИНИ

РЗС: Спри подслушването!

.
Яне Янев
От партията на Янев искат създаване на специална парламентарна анкетна комисия във връзка с нерегламентираното подслушване.
 

Със символичен протест пред паметника "Майка България" във Велико Търново РЗС започва общонационална гражданска кампания "Спри подслушването! Ти можеш!". Тя започвала неслучайно от избирателния район на вътрешния министър Цветан Цветанов, който по престъпно нагъл начин организирал подсушаване, следене, филмиране и фотографиране през 2010г. на стотици отговорни фактори и хиляди почтени български граждани без тяхно знание и при грубо погазване на закона.

РЗС имали подготвен проект за решение на Народното събрание с мотиви за създаване на специална парламентарна анкетна комисия във връзка с нерегламентираното подслушване, който ще бъде предоставен за съгласуване на всички парламентарни групи още в първия пленарен ден. Депутатите на РЗС ще настояват при разследването си анкетната комисията да установи: колко пъти депутатите Кирил Калфин, Ивелин Николаев Николов, Иван Петров, Менда Стоянова и Искра Фидосова са оказвали натиск за назначаването на скандално известни митничари? Бойко Борисов казвал ли е на Танов в телефонен разговор да назначи на ключови позиции високотарифните митничари известни като Митьо Милионера и Филип Парфюма и на какви постове в момента са тези протежета на ГЕРБ? Какви са били мотивите на Ваньо Танов да прилага закона с двоен аршин при назначението на ВрИД шефове на митниците в Лом и Свиленград? Давал ли е фалшиви показания по разработка на ГД БОП лице с фамилия Александров (дългогодишен семеен приятел на Бойко Борисов) срещу Ваньо Танов с цел да го дискредитира за да заеме поста му?

РЗС има твърда политическа воля да даде отпор на подслушването, корупцията, рекета и насаждането на страх, като разобличи публично лицемерието и лъжата на ГЕРБ, в това число и чрез оповестяване на разговорите Танов – Борисов, казват от РЗС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4732 |05.01.2011 РЗС: Спри подслушването! . 4| 5328 |16.11.2010 Боцкат вече с китайски спринцовки . 0| 4759 |18.05.2010 5 г. затвор за "мъжа със спринцовката" . 4| 5030 |13.10.2009 Спипаха вампира със спринцовката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads