Реклама / Ads
8| 4731 |05.01.2011 НОВИНИ

РЗС: Спри подслушването!

.
Яне Янев
Следващият понеделник във Велико Търново ще стартира национална гражданска кампания по инициативата на РЗС под мотото "Спри подслушването! Ти можеш!", съобщиха от партията.
 

Според хората на Яне Янев има безпрецедентна за демократичната история на България мания за шпиониране.


„Вместо службите за сигурност да изпълняват функциите, посочени в имената им, те се връщат в ерата на ДС и са „маша” в ръцете на управляващите за повсеместен контрол и справяне с политическите опоненти чрез методите и средствата на тоталитаризма“, заявяват РЗС.

От партията твърдят, че в партийната им централа анонимно постъпват оптични и други цифрови носители, съдържащи звукозаписи на разговори, при някои от които „с голяма вероятност могат да се разпознаят гласове на депутати, висши държавни чиновници и високопоставени функционери на ГЕРБ“.

„Самият факт, че подобни звукозаписи съществуват, поставя за пореден път въпроса за параноичното и необосновано следене и подслушване на гражданите, наложено лично от вътрешния министър Цветан Цветанов.Ако намиращите се в партийната централа на РЗС звукозаписи са автентични и са направени чрез използване на СРС, възниква и още един въпрос: как е възможно те да циркулират безконтролно и да се намират извън оперативните служби, без да са унищожени или предадени на съдебните власти?“, възмущават се от РЗС.

Партията се заканва да продължи със серия граждански инициативи, в това число и с масови протести в София и други големи градове.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5328 |16.11.2010 Боцкат вече с китайски спринцовки . 0| 4759 |18.05.2010 5 г. затвор за "мъжа със спринцовката" . 4| 5030 |13.10.2009 Спипаха вампира със спринцовката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads