Реклама / Ads
10| 4970 |11.12.2012 НОВИНИ

РЗС стана на 7

.
Лидерът на РЗС Яне Янев Източник: Дневник
Днес се навършват 7 години от учредяването на „Ред, законност и справедливост”, съобщиха от партията. От щаба на Яне Янев заявяват, че „за този кратък период РЗС се утвърди като българския дясно-консервативен проект”.
 

“Заедно със 7 други партии от водещи европейски страни през 2009 г. поставихме началото на нова европейска партия - Съюза на европейските консерватори и реформисти – международна легитимация не само за РЗС, но и за България”, пишат от партията на Яне Янев.

„Получихме много удари, но нито един от тях не ни отклони от нашия път, защото от учредяването си до сега РЗС има истинска кауза – Нова Конституция за Нова България“, се казва още в официалното писмо на партията, разпространено до медиите.

Ето го и целият текст:

На 11 декември 2012 г. се навършват 7 години от учредяването на политическа партия „Ред, законност и справедливост”.
   
За този кратък период РЗС се утвърди като българския дясно-консервативен проект. Заедно със 7 други партии от водещи европейски страни през 2009 г. поставихме началото на нова европейска партия - Съюза на европейските консерватори и реформисти – международна легитимация не само за РЗС, но и за България.
   
Освен десетките инициирани от нас и приети от НС закони и стотиците питания и въпроси, за тези кратки 7 години ние успяхме:

•    Да се превърнем в главен антикорупционен фактор в България чрез разкриването на редица корупционни схеми в изпълнителната, местната, законодателната и съдебната власт. Кметове феодали, корумпирани министри и висши чиновници, олигарси и правопродаващи магистрати бяха и ще бъдат обект на нашите разкрития;

•    Самостоятелно да преминем 4%-та бариера и още на първото си явяване през 2009 г. да станем парламентарно представена политическа партия;

•    Да касираме изборните резултати в Турция през 2009 г. и да намалим парламентарните мандати на ДПС чрез решение на Конституционния съд;

•    Да върнем на България заграбените от Кобургготската фамилия т. нар. „царски имоти” чрез налагане на парламентарен мораториум върху тях;

•    Да се противопоставим публично на спящи терористични клетки и на разпространението на различни форми на радикален ислям у нас;

•    Да отстояваме неотклонно тезата за необходимостта от нов тип съдебна система, както и за пръв път да имаме избран свой представител в правителството на съдебната власт – Висшия съдебен съвет.

•    Да си осигурим трайно влияние в местната власт – на изборите за кметове и общински съветници през 2011 г. РЗС има избрани 127 общински съветници и е 4-та политическа сила, а на частичните избори за общински съветници в Кюстендил и Белоградчик показахме резултат над 10%.

През изминалите 7 г. РЗС извървя дълъг и труден път. Сблъскахме се с предателството и лъжите, но те ни направиха по-силни и отговорни. Получихме много удари, но нито един от тях не ни отклони от нашия път, защото от учредяването си до сега РЗС има истинска кауза – Нова Конституция за Нова България.

Убедени сме, че през следващите 7 г. заради доброто на България РЗС ще постигне поне няколко от основните си цели:

-    Народното събрание от 240 да стане 100 депутати;

-    Да се въведе конституционен регламент за предсрочно отзоваване на депутати, кметове и общински съветници;

-    Всички изборни длъжности да могат да бъдат избирани само два мандата;

-    Депутати, съдии и прокурори – без имунитети;

-    Радикално нова съдебна система и изборност на административните ръководители на окръжните съдилища и прокуратури.
    
Днес наша непосредствена задача е в следващия парламент РЗС да бъде решаваща политическа сила. Да преминем четири процентовата бариера вече не е наша цел – ние можем да го направим без усилия, дори ако изборите са утре. Ние трябва да извоюваме такова представителство в 42-то Народно събрание, което да превърне РЗС в гарант за управление на България без Доган, Станишев и Кунева. През 2013 г. предстоят съдбоносни за бъдещето на България избори и ние ще покажем на какво сме способни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 6513 |07.12.2012 На Станишев му станало обидно от думи на Борисов . 19| 5692 |05.12.2012 От СДС останали само 3-те букви . 10| 5206 |20.11.2012 Бербо стана баща за втори път . 2| 6015 |16.11.2012 Тотомилионерът взема 15 хил. кеш, останалото в банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads