Реклама / Ads
31| 5136 |17.05.2009 НОВИНИ

РЗС започна кампанията си с „Не на корупцията!”

.
Яне Янев Източник: Вяра Йовева
Възстановяване на реакторите на АЕЦ „Козлодуй”, реформа в държавните институции и противодействие на корупцията са основните акценти в предизборната програма на РЗС.
 

Лидерът на РЗС Яне Янев откри предизборната кампания за Евроизборите във Видинската филхармония. Срещата със симпатизантите на партията премина под мотото „Не на корупцията!”. В залата присъстваха водачът на листата за Европейски парламент Димитър Абаджиев и кандидатите за евродепутати Атанас Семов, Иван Василев, Цветослава Иванова и Христо Кънев. Атанас Семов представи платформата на партията за предстоящия евровот. Приоритетите на РЗС ще бъдат възстановяването на реакторите на АЕЦ “Козлодуй”, които са били затворени заради лобистки интереси, а не от съображения за безопасност, както е били оповестено, както и образованието. „В това, че на жребия в ЦИК на нас се падна бюлетина номер 1, ние виждаме ясно знамение, че предопределението на партията е да бъде начело в борбата с корупцията”, заяви Семов.

Димитър Абаджиев пък сподели пред симпатизанти, че е влязъл в РЗС заради смелостта на лидера Яне Янев и неговия млад екип, чиято цел е разбиване на статуквото. Председателят на партията Янев от своя страна изложи цялостната визия и стратегия на “Ред, законност и справедливост” за реформа на държавните институции и противодействие на корупцията.

„Преходът в България беше режисиран и хората бяха излъгани, а надеждите им – предадени. Вместо “Швейцария на Балканите, ние се превърнахме в синоним на корупция и бедност в Европейския съюз. Стратегическата цел на партията е час по-скоро да се свика Велико народно събрание и да се промени Конституцията на Република България.”, каза Янев. Депутатът заяви, че дори през кампанията няма да спре да търси факти за корупционни схеми. Според него, мишена в близките дни ще бъдат магистрати, като ще се оповестят конкретни имена и данни за злоупотреби в съдебната система, а след това ще бъде инициирана среща с еврокомисаря Жак Баро.

„Има съдии, които са по-богати и от олигарсите. Недопустимо е също партийни лидери или бивши министри да стават конституционни съдии, защото те са зависими от своите политически сили”, заяви лидерът на РЗС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4996 |03.05.2009 Милионите на БСП за кампанията не стряскат ГЕРБ . 4| 6006 |02.02.2009 В Европа започнаха да забраняват думата "криза" . 14| 4884 |19.01.2009 Започнаха подаването на газ от Гърция . 3| 4542 |03.09.2008 Започна строителството на АЕЦ „Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads