Реклама / Ads
49| 10222 |20.06.2012 НОВИНИ

Събеседникът от скандалния запис на Павлов се явил сам в прокуратурата

.
Неизвестният събеседник на обвинения за документална измама и пране на пари съсобственик на “Труд” и “24 часа” Любомир Павлов вчера сам се е явил в прокуратурата, съобщава днес в. “Преса”.
 

Това бил бизнесменът Любомир Любенов, който потвърдил, че публикуваният на 8 юни т.г. запис, е достоверен. Обяснил, че участвал и в други подобни разговори, но бил категоричен, че не той е направил записа.

От Любенов обвинението научило, че Любомир Павлов имал свой следовател по делото, който го информирал за всичко, но бил отстранен от разследването, информацията секнала и това изнервило Павлов.

Освен прокурори с бизнесмена са разговаряли и спецове от ДАНС, където тече проверка за нерегламентиран натиск над държавни органи и институции. Поводът за нея станал именно разговорът между Павлов и събеседника му, в който издателят се заканва, че ще компрометира високопоставени магистрати и разследващи, ако посмеят да му повдигнат обвинение във връзка с неправомерното придобиване на дялове от “Медийна група България холдинг”.

Пред събеседника си Любо П. размахвал пръст, че “ако на следователи и прокурори не им дойде акълът в главата”, ще ги компрометира на първа страница, а Бойко Найденов нямало да бъде новият главен прокурор. Заканвал се: “Който приема поръчки срещу нас, това ще му коства главата...” Декларира, че “си плаща дълговете”. Хвали се:”Ние отрязахме главата на Иван Костов и на Георги Първанов”. Съобщава и че вътрешният министър Цветанов кадрува в съдебната система и информира за важни неща самия Павлов. Казва: “От него (Цветанов) зависи кой ще остане в прокуратурата, кой ще напредне нагоре и кой ще си отиде...”

Главният прокурор Борис Велчев определи записаните откровения като “много притеснителни”. “Ако някой си мисли, че по подобен начин могат да се решават делата, нещо се е объркал”, заяви преди дни той. На 11 юни Павлов и Донев бяха обвинени в документални измами и пране на пари. Главният редактор на в. “Преса” Тошо Тошев сезира Софийската градска прокуратура със скандалния запис и евентуално престъпление против правосъдието. Проверка вече е образувана, а според обвинители явяването на събеседника на Павлов е “крачка напред”. Самият Павлов, който е разпитван по случая, не е назовал името на събеседника си от скандалния запис.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5541 |05.12.2011 Борисов спря скандалния търг за изотопи . 11| 5795 |05.11.2011 Порнозапис криел в палатите си цар Киро? . 8| 5794 |05.05.2011 Б. Велчев: Не комантирам записи от телевизията . 2| 5016 |27.04.2011 В съда най-накрая гледат записа от ареста на Цонев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads