Реклама / Ads
3| 4520 |27.02.2018 НОВИНИ

Съдът даде ход на делото за КТБ (Обновена)

.
Спецсъдът даде ход на делото за източването на КТБ. При четвъртият опит делото тръгна. По него подсъдими са 18 души.
 

Съдът трябваше да взема решение дали Цветан Василев е призован според действащите закони и дали делото може да започне без него. В Сърбия има дело за екстрадицията на Цветан Василев и той не може да напуска страната.

 

По време на заседанието адвокат Константин Симеонов поиска отвод на прокурор Даниела Начева, тъй като по думите му, тя имала интерес от развоя на делото. Адвокатът твърди, че тя е изготвяла гражданския иск на пострадалите от фалита на банката от името на синдиците.

 

В последствие съдия Вирджиния Петрова умува над час дали да разреши отвода, при положение че това трябваше да стане за 15 минути, както самата тя бе обявила. В крайна сметка съдът даде ход на делото и не зачете доводите на адвокат Симеонов.

 

Докато съдът решаваше за прокурор Начева, нейният шеф прокурор Иван Гешев обясняваше извън съдебната зала как на един и същи файл и на един и същи компютър са писани обвинителния акт и гражданския иск по делото за КТБ. "Именно така е останало името на Даниела Гешева. Не съм компютърно грамотен и не знам какво трябва да се направи, за да няма такива грешки", заяви Гешев.

 

Защитникът на Бисер Лазов по делото му за клевета, заведено от Цветан Василев, стана адвокат на касиерката на фалираната банка Маргарита Петрова. Адвокат Любомира Гавазка замества колегата си Илиян Василев, с когото са в близки отношения, според техни колеги. В същото време Илиян Василев е защитник по търговско дело на Албена Андреева, която Цветан Василев съди също за клевета.

 

Синдиците на КТБ поискаха техния граждански иск да се гледа заедно с процеса за фалита на банката. Част от защитниците се възпротивиха срещу тяхното искане, тъй като синдиците вече водят дела в СГС срещу подсъдимите по същите обвинения. Съдът се съгласи с доводите на адвокатите и отхвърли искането на синдиците. 

 

Делото продължава утре, 28 февруари.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5541 |27.02.2018 Адвокатите на Цветан Василев поискаха ново отсрочване на делото за КТБ . 1| 4427 |27.02.2018 Пореден опит на съда за начало на делото за КТБ . 0| 4469 |27.02.2018 Започват разпити на свидетели по делото за взрива на боеприпаси край ”Петолъчката” . 2| 7476 |26.02.2018 Д-р Д. Петров за Фрог: Жени Начева е отговорна за дълговете на НЗОК, да си подаде оставката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads