Реклама / Ads
0| 4439 |07.04.2016 НОВИНИ

Съдът гледа мерките на обвинените за корупция в ДАИ

.
Специализираният апелативен съд ще разглежда днес мерките за неотклонение на задържаните за корупционни схеми в изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" (бившата ДАИ). Софийският апелативен съд пък ще решава дали да остави в ареста двамата полицаи от СДВР, обвинени, че са вербували студент да продава наркотици за тях.
 
Директотър на бившата ДАИ Цветелин Цветанов бе задържан, заедно с още осем души след акция на ГДБОП и ДАНС на 30 март. Прокуратурата повдигна обвинение на деветимата за ръководене и участие в организирана престъпна група с цел корупция. Сред останалите осем задържани са трима началници на обласни отдели на агенцията, както и двама бивши нейни служители. До арестите се стигна след сигнали за корупционни схеми. Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение на седем от деветимата задържани, а другите двама бяха освободени срещу гаранция от 5 хил. лв.

В събота специализираният съд постанови "задържане под стража" за Цветанов и още четирима души - Венцислав Генов, Емил Иванов, Пламен Ангелов, Тихомир Вълчев. Първите двама са началници на обласните отдели в Габрово и Плевен, а другите двама са бивши служители на агенцията. Спрямо Цветелина Дойчинова и Иван Иванов съдът постанови мярка за неотклонение "домашен арест".

Софийският апелативен съд ще разглежда също днес жалбите на полицаите от СДВР Божидар Милев и Николай Апостолов, които са обвинени за изнудване и притежание на наркотици с цел разпространение. В петък Софийският градски съд постанови най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата, защото според съда обвиняемите могат да се укрият и да извършат ново престъпление.

Столичните полицаи бяха задържани в хода на специализирана полицейска акция, след като студентът, който те са вербували да работи за тях, разкри схемата им пред органите на реда. Служителите на СДВР са част от Охранителна полиция, като единият е работил в "Метрополитен", а другият - в столичното районно управление.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4584 |05.04.2016 Гледат мярката на обвинения Вл. Пелов за двойното убийствов Ботевград . 0| 4490 |01.04.2016 Съдът остави в ареста кмета на котелско село заради наркотици . 0| 5278 |28.03.2016 Шефът на ВАС гледа при закрити врати дело на КТБ! Защо ли?! . 0| 5312 |26.03.2016 Братът на Иванка Ройдова: Отгледах сестра си, а тя поръча да ме убият

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads