Реклама / Ads
1| 4663 |20.02.2015 НОВИНИ

Съдът: Яна е осъзнавала до последно, че Чеци я убива

.
Николай Русинов-Чеци
Софийски градски съд публикува мотивите към присъдата на Николай Русинов – Чеци. Той бе обвинен и осъден на доживотен затвор за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Софийският градски съд се съобрази изцяло с искането на прокуратурата, която предложи в пледоарията си именно това наказание. Близките на жертвата, обаче не са доволни от присъдата, те искат доживотен затвор без право на замяна за Чеци.
 

Наказанието ще бъде изпълнявано при първоначален специален режим. В обвинителния акт се твърди, че подсъдимият Николай Русинов, в северозападната част на парк Борисова градина, до ограда на „Т. С.” ООД, в съучастие като извършител с неустановени по делото лица, умишлено умъртвил другиго – Я. Я.К., и убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост – като й причинил механична асфиксия, притискайки я в областта на лицето, шията, гръдния кош и корема, като липсва тежка черепно мозъчна травма, която да обуслови безпомощно състояние и пострадалата е имала възможност да възприема и разбира случващото се с нея, да изпитва болки и ужас при реализирането на механичната асфиксия по гореописания начин. Адвокат Гр. В. – повереник на гражданските ищци и частни обвинители Я.К. и Р.К. – поддържа повдигнатото от СГП спрямо подсъдимия обвинение. Счита, че обвинението е доказано по несъмнен и категоричен начин, чрез събраните по делото доказателства. Сочи фактите и доказателствата за тях и след като ги анализира представя фактическата обстановка. Излага подробни аргументи за авторството на деянието. Взема становище по тезата на защитата за съпричастие на свидетеля П.Т. към престъплението и като се позовава на експертните заключения и другите събрани доказателства, констатира, че не са намерени дактилоскопни, трасологични и други следи и прави извод, че не може да се поддържа обвинение спрямо Т.. Не оспорва правото на подсъдимия да се защитава и пледира съдът да се произнесе съобразно доказателствата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 5845 |26.08.2014 Съдът: Сидеров оклеветил Борисов, за да дискредитира ГЕРБ . 91| 14583 |16.01.2014 Съдът: Патрашкова да плати 18 хил. лв на Л. Кулезич за обида . 1| 5901 |19.12.2013 Съдът: Иво Николов да заплати 23 500 лв. на „Информационно обслужване” . 1| 6012 |08.12.2013 Съдът: Община Бургас да плати 100 000 лв. за убития от кестен Пейо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads