Реклама / Ads
5| 6544 |14.05.2013 НОВИНИ

Съдът: Нападателят на Иван Костов не е извършил престъпление

.
Домът на Иван Костов Източник: Булфото
Нападателят в дома на Иван Костов в квартал “Драгалевци” Виктор Градинаров не е извършил престъпление. Това е становището на Софийския районен съд, с което мъжът се освобождава от ареста. Пред съдията 36-годишният мъж разказа за живота си и тежкото положение, в което се намира. Оказа се, че той е бездомен.
 

Нападението над бившия министър-председател беше в деня за размисъл – 11 май. Градинаров е заловен, след като Елена Костова успяла да натисне паник-бутон и автопатрул пристигнал на мястото на произшествието.

Прокуратурата е повдигнала на Градинаров обвинение за грабеж и днес поиска постоянния му арест, но съдия Върбанов се обърна към прокурора в залата и каза, че не бивало да внасят такова искане. Всъщност, екшън в дома на Иван Костов нямало.

Бездомникът преспал в двора на Костови с маска на лицето. Когато от семейството го открили, той я свалили и на добра воля изчакал полицията да пристигне, предава Блиц. Всъщност той наистина имал намерение да обере дома, но после се отказал.

Съдията Върбан Върбанов посочи, че в случая обвинението е за опит за грабеж, а според Наказателния кодекс при опит деецът не се наказва, когато по собствена подбуда се е отказал да извърши престъплението.

Бездомникът, обаче, предпочитал ареста пред живота на улицата. Той е и безработен. Живеел в Плевен в жилище на “Железопътна инфраструктура”, но то било отнето, след като родителите му починали. Преди седмица дошъл в София, но пак не успял да си намери работа.

Градинаров няма адрес, на който да бъде призован, ако прокуратурата оспори освобождаването му.

“Нали няма да отидете в друго чуждо жилище?”, попита го съдията. Обвиняемият, който е и с чисто съдебно минало, обеща да не върши престъпления, но сподели впечатленията си от ареста на ул. “Г.М. Димитров”.

“Знаете ли колко е хубаво да спиш някъде спокойно, без да те е страх някой наркоман да не те заколи?”, каза Градинаров. Въпреки това съдията го остави без мярка за неотклонение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5057 |13.05.2013 Кабаиванов последва Костов . 167| 6740 |13.05.2013 Иван Костов подава оставка . 112| 5702 |11.05.2013 Въоръжен нахлул в дома на Иван Костов . 57| 5440 |04.05.2013 Емил Кабаиванов: Иван Костов е част от историята на СДС, но не бих го сложил в положителната страна на партията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads