Реклама / Ads
11| 5479 |16.04.2018 НОВИНИ

Съдът остави в ареста шофьорката, предизвикала катастрофата на ”Тракия

.
Окръжният съд в София уважи искането на прокуратурата и наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на 29-годишната Цвета Таскова от Плевен, обвинена за тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия”, предаде Бгнес. Според адвоката й, тя искала да се самоубие в ареста, съобщават други агенции.
 
Прокуратурата й повдигна обвинение за извършено престъпление по чл. 343 ал. 4 от Наказателния кодекс - нарушаване на правилата за движение, в резултат на което по непредпазливост е причинена смъртта на няколко души. Според държавното обвинение при неправилна маневра лекият автомобил е ударил странично автобуса, което е довело до тежките последици.

Зaщитата оспори твърденията на прокуратурата и подчерта, че свидетелските разкази за това дали и имало съприкосновение между автобуса и леката кола са противоречиви. Според адвоката на обвиняемата, доказателствата сочат, че дори и да имало удар между двете превозни средства, той не е бил причината автобусът да излезе от пътното платно и да се обърне в канавката. Той призова действията на водача на пътническия автобус също да бъдат детайлно изследвани, както и подложи на съмнение достоверността на автотехническата експертиза.

Защитата поиска от съда да вземе предвид и факта, че обвиняемата не е криминално проявена и няма опасност да се укрие или да възпрепятства правосъдието, ако бъде освободена. Защитата се позова още и на тежкото психологическо състояние на жената след инцидента, заради което с нея се е наложило да работи психолог.
При катастрофата с автобус на "Юнион Ивкони" миналия петък загинаха 6 души, а над 20 бяха ранени.

Пред журналисти прокурор Мирослав Ангелов поясни, че всички извършени експертизи доказват изправността на превозните средства до момента на удара, причинен от водача на лекия автомобил. Той аргументира искането на прокуратурата спрямо обвиняемата да бъде взета най-тежката мярка с факта, че има данни за нейното намерение да замине да работи в Гърция, което може да затрудни разследването.
Лично мое мнение е, че няма никакви доказателства за това, че обвиняемата ще се укрие, каза защитникът на обвинената - адвокат Георги Динев. „Това, че е работила някога в Гърция, не значи, че ще се укрие”, подчерта адвокат Динев.

„Изказвам личните си съболезнования на всички и не очаквам никой да ме разбере, съжалявам, съжалявам”, каза Цвета Таскова пред съда, предаде бТВ.
Още утре мярката ще бъде обжалвана. Софийският апелативен съд ще заседава следващата седмица.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5015 |16.04.2018 Спецсъдът не даде ход на делото срещу Петър Москов . 1| 4804 |16.04.2018 Съдът гледа мярката на шофьорката от Тракия . 2| 8185 |11.04.2018 Съдът пусна на свобода Желяз Андреев . 5| 4840 |11.04.2018 Съдът в Добрич решава за набедения българин, служител в колцентър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads