Реклама / Ads
6| 6376 |22.02.2013 НОВИНИ

Съдът присъди: Кметът на Несебър аут!

.
Николай Димитров
Бургаският окръжен съд отстрани от длъжност кмета на Несебър Николай Димитров и гл. архитект Валентин Димов до края на разследването за строителството върху терен от 29 дка до кв.Черно море, собственост на "Сле груп".
 

 

Съдия Иво Добрев прецени, че заради длъжностите си двамата могат да попречат при събиране на доказателства, съобщи 24 часа. Прокурор Калина Чапкънова, която е административен шеф на Бураската окръжна прокуратура, поиска отстраняване от длъжност на кмета Димитров и гл.архитект Димов, позовавайки се на факта, че двамата са обвинени за извършване на престъпление по служба и са на лице всички предпоставки, че те могат да попречат на обективното, всестранно и пълно изследване.

Според представителя на държавното обвинение кметът е в състояние да въздейства върху служителите на община Несебър, а разпити на някои от тях все още предстояли.

Чапкънова изтъкна, че арх.Димов има непосредствени ръководни и контролни функции върху специалистите от ТСУ и използва в своята дейност архивните материали на общината. Тримата адвокати Петър Атанасов и Стефан Константинов на кмета Димитров и Йордан Дичев за гл.архитект Димов категорично се противопоставиха на искането на прокуратурата, мотивирайки се, че предвидените от закона предпоставки за отстраняване от длъжност не са на лице. Според Петър Атанасов неговият клиент по никакъв начин не е пречел на разследването до сега и обвинението не визирало нито един конкретен случай, а изразява само предположения.
 

Кметът няма нито правомощия, нито задължения да контролира общинския експертен съвет, тъй като той не е част от общинската администрация, подчерта адв.Стефан Константинов.
 

На разследването са предоставени всички поискани строителни книжа, които формират 10 тома от досъдебното производство, това е станало със съдействието на кмета и гл.архитект, заяви адв.Йордан Дичев.

Определението на окръжния съд може да се обжалва пред Апелативен, кметът и гл.архитект вече заявиха, че ще го направят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5485 |14.02.2013 Кметът на Павел баня е аут . 9| 5252 |12.02.2013 Съдът в Сливен оправда Лечков . 3| 5118 |11.02.2013 Кметът и гл. архитект на Несебър - обвинени за "Дюнигейт" . 3| 5555 |01.02.2013 2 доживотни присъди поиска съдът за убийството на Женя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads