Реклама / Ads
0| 4348 |21.12.2016 НОВИНИ

Съдът пусна Божо Кравата под домашен арест

.
Специализираният наказателен съд промени мярката за неотклонение на сочения за организатор на стрелбата по Митьо Очите - Божидар Кузманов в домашен арест. Димитър Желязков бе прострелян с пет куршума в заведението ”4 You” в ”Слънчев бряг” на 8 юни. При престрелката загина гардът му Александър Алексиев, а друг негов охранител бе ранен.
 

Според прокуратурата стрелбата по Очите е дело на организирана престъпна група с ръководител Божидар Кузманов, известен с прякора си Божо Кравата. Престъпната група се е занимавала с разпространение на наркотици, изнудване, унищожаване на вещи, побой, палежи и т.н.

След престрелката Кравата бе в неизвестност и бе обявен за издирване от Интерпол. В края на октомври 33-годишният Божидар Кузманов се предаде сам в полицията във Велико Търново, след което бе конвоиран до Бургас.

Специализираният наказателен съд промени днес мярката за неотклонение на Кузманов. Магистратите са преценили, че може да заменят най-тежката мярка - "задържане под стража" с домашен арест, съобщиха "Флагман" и "24 часа".

Съдът се аргументира с това, че Божо Кравата сам се е предал на органите на реда, макар и след като се е укривал няколко месеца, както и влошеното му здравословно състояние. Освен това, докато се криеше от властите Кузманов е станал баща и още не е виждал детето си.

Съдия Емил Желев обясни, че щом Кузманов е спрял да се укрива, това е „израз на намерение за кооперативност”, въпреки че поведението му в предишния период е било укоримо.

Магистратът обясни, че мярката следва да не е с репресивен характер, а да е адекватна с оглед на това да се ограничи обвиняемият в извършването на друго престъпление или да се укрие. Подходящ в случая бил домашният арест.

Решението на съда обаче ще бъде протестирано от прокуратурата. Затова до заседанието на Апелативния специализиран наказателен съд, което ще е на 29 декември, Божо Кравата ще остане в софийския арест.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3663 |19.12.2016 Съдът: Кристин Лагард е виновна, но няма да бъде наказана . 0| 4450 |13.12.2016 Съдът отложи делото за взрива в Горни Лом за януари . 0| 4215 |11.12.2016 Пуснаха жители на Хитрино да съберат покъщнина . 0| 3923 |11.12.2016 10 000 напуснаха Източен Алепо само за една нощ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads