Реклама / Ads
0| 4416 |09.12.2009 НОВИНИ

Съдът пусна срещу подпис крумовградските обвиняеми

.
Окръжният съд в Кърджали пусна на свобода тримата обвиняеми за смъртоносната експлозия в детския дом в Крумовград, при която загинаха три деца, като им наложи по-леката мярка за неотклонение - "подписка".
 

Малко след 19 ч тази вечер съдия Пламен Александров обяви, че съдът оставя без уважение искането на прокуратурата на директора на дома Светослав Дайов и възпитателите Шенгюл Али и Красимир Терзиев да бъде наложен постоянен арест вместо задържане под стража за 72 часа. Близките на обвиняемите посрещнаха с ръкопляскания и сълзи решението на магистратите. Още тази вечер тримата педагози ще се завърнат по домовете си в Крумовград. В тридневен срок прокуратурата има правото да обжалва или да протестира съдебното решение в Апелативния съд в Пловдив.

Окръжният прокурор Светлозар Лазаров намекна, че ще настоява директорът Дайов да бъде с най-тежката мярка за неотклонение. Утре в болнична обстановка пък ще бъде разгледан същият казус и по отношение на четвъртия задържан - парнаджията Хамди Али, за когото Лазаров нямало да отстъпи от искането да бъде в постоянен арест. Али се намира в кърджалийската болница под полицейска охрана, след като направи неуспешен опит да се самоубие в момента на задържането си, като се наръга с джобно ножче в корема. Другите двама задържани по случая - синът на парнаджията Айдън Хамди и банковият охранител Валентин Вълков, са на свобода. Окръжният прокурор бе мотивирал искането си за прилагане на най-тежката мярка за неотклонение с опасността предвид събраните до момента доказателства и обществения интерес към делото подсъдимите да се укрият, да извършат друго престъпление или да осуетят съдебното производство. "Потресен съм от дъното на душата си! Като прокоба е станало винаги преди Коледа да умират децата ни - било в "Индиго", било в Лим или в Крумовград. Престъплението, извършено от тримата обвиняеми, е с особено тежки последици", заяви прокурорът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4642 |09.12.2009 Шоу по делото срещу Маргините. Търсят болник, а той на разходка . 1| 4667 |05.12.2009 Суходолци протестират срещу боклука . 18| 4983 |04.12.2009 Съдът пусна агентите на ДС в ръководството на парламента . 8| 4934 |03.12.2009 ДПС напусна парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads