Реклама / Ads
59| 7819 |03.05.2012 НОВИНИ

Съдът реши: Алексей Петров в ареста, опасен е!

.
Алексей Петров - Трактора
Алексей Петров да бъде арестуван. Това реши съдът по делото „Октопод” под ръководството на съдия Румяна Ченалова. Мярката „задържане под стража” поиска прокурорът Светлозар Костов. Вместо към жилището си на частната ул. "Арарат", Трактора пое към ареста видимо бесен.
 
Мотивите на обвинителя са свързани с разкритията на свидетелите Пламен Устинов и Донка Митева. Пред съда те разкриха страховити неща за действията на главния обвиняем – бившият шеф от ДАНС Алексей Петров. Донка Митева заяви в съда, че мястото на Петров е в затвора.

На свой ред бившият служител в НСО Устинов свърза името на Трактора с поръчки за убийства на бизнесмените Васил Божков, Валентин Шотев и Гриша Ганчев. В тези разкази бе замесено и името на президента Георги Първанов (2001 – 2012 г.). Устинов разказа подробности около това, как на басейна „Спартак” е бил викан той и други хора от кръга на Алексей Петров и са им поставяни задачите за ликвидиране на определени хора.

Стана ясно също, че през почивните дни около 1 май Устинов е бил викан на разговор с Алексей Петров, брат му Огнян Петров и адвокат Ваня Траянова. По време на този разговор той бил „убеждаван” да не споменава името на Георги Първанов, да натопи вътрешния министър Цветан Цветанов, шефът на ГДБОП Станимир Флоров и шефът на „Терор” в ГДБОП Валентин Цоновски, че са го карали да организира атентат срещу Трактора по време на предизборната му кампания като кандидат за президент. Устинов също трябвало да дискредитира показанията на друг свидетел – Георги Цветанов.

По-рано Алексей Петров се ожали пред тв камерите, че срещу него се води политически процес, в дъното на който са Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Той нападна и прокурора Костов почна да му обяснява пред микрофоните, че имал право да се среща с когото си иска, в това число и със свидетелите по делото. Личеше обаче, че е силно притеснен и бесен.

Цветан Цветанов пък коментира, че сведателеит вече се освобождват от страха от „Октопода” и започват да разкриват нови и нови факти за дейността му. В същото време Цветанов обави, че държавата трябва да покаже, че е по-силна от организираната престъпност и да защити свидетелите.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7691 |03.05.2012 Арест за Алексей Петров поиска прокурор Костов . 11| 9549 |03.05.2012 Алексей платил за жилище с крадена от Калина кола . 32| 17202 |02.05.2012 Алексей Петров "поръчал" Васил Божков. Трактора и адвокат заплашват свидетел . 32| 11763 |02.05.2012 Невероятно! Донка Митева: Мястото на Алексей Петров е в затвора!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads