Реклама / Ads
2| 5062 |07.01.2011 НОВИНИ

Съдът слуша жертви на „Наглите”

.
Илиян Цанев дава показания по делото срещу групата на „Наглите”, което се гледа в Софийски градски съд.
 

Похитеният разказа пред съда, че е бил отвлечен на 9 март 2007 г. след 22.00 часа. Отвличането е станало, когато жертвата е паркирала автомобила си в подземен гараж в жилищна кооперация. Тогава се появил лек автомобил „Фолксваген” с регистрация СО. В него имало две лица. Цанев бил заплашен от едър мъж с тъмни дрехи, който бил въоръжен. Той му дал указания – „да ти виждам ръцете, излизай от колата”, „легни на земята, ще те смачкам”. Похитителят вързал ръцете на Цанев с т.нар. „свински опашки”.

По време на инцидента в гаража влезнала и друга лека кола, която била на съседи на жертвата, които станали свидетели на случилото се. Те изместили автомобила, за да може да излязат похитителите, които взели жертвата в колата си. Според Цанев съседите му видели какво се случва и са останали стъписани. Те са били принудени да преместят колата си, за да излязат похитителите. Цанев разказа, че е бил в плен 49 денонощия. По думите му, е държан в къща. Той разказа, че в последния ден от пребиваването му там, похитителите са му дали дрехи, джапанки. Той се е изкъпал, а после са му сложили лепенки на очите. Похитителите го освободили с думите – „лягай по очи и брой до 10”. След това той видял, че се намира на ул. „Сребърна”. Жертвата посочи, че е забелязал специфика в гласовете на двамата похитители. Гласът на по-едрия е бил доста плътен и леко дрезгав и когато говорел се прокашлял. Вторият забавял думите и заеквал. Цанев отбеляза, че може да разпознае похитителите си по гласовете им, заради особеностите на говора и тембъра.

Защита на групата на „Наглите” попитаха жертвата защо чак на четвъртата година дава сведения, че единият от похитителите е заеквал, а не го е споменавал преди това. Адвокатите на обИлиян Цанев е освободен на 24 април 2007 година.

Очакват се разпитите на Гунински и Краус.виняемите попитаха Цанев още дали е употребявал алкохол или наркотични вещества в нощта, в която е отвлечен, но той отрече. Цанев уточним още, че когато е отивал да подаде сигнал в СДВР, на входа е чул познат глас, който според него, най-вероятно е на един от похитителите. Според Цанев въпросният човек е полицейски служител. Свидетелят допълни, че похитителите са се обръщали един към друг с „колега”.

Илиян Цанев е освободен на 24 април 2007 година.

Очакват се разпитите на Гунински и Краус.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5041 |03.01.2011 По-малко жертви на пътищата през 2010 у нас . 0| 6005 |01.01.2011 Новогодишната нощ без жертви по пътищата . 3| 5582 |22.12.2010 Комисар грабна приза ”Полицай на годината” заради „Наглите” . 21| 5659 |29.11.2010 Цветанов поиска помощ от президента за „Наглите” в политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads