Реклама / Ads
1| 6349 |21.10.2017 НОВИНИ

Съдът върна делото срещу Божо Кравата на прокуратурата заради процесуални нарушения

.
Въззивната инстанция е потвърдила решението на Специализирания наказателен съд да прекрати съдебното производство срещу Божидар Кузманов-Божо Кравата и другите девет члена на групата му.
 

Делото е върнато на прокурора за отстраняване на допуснати процесуални нарушения, показа справка на „Флагман”. Решението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно. Преди няколко месеца прокуратурата внесе делото в съда, но претърпя фалстарт. Това стана след като на 4 август съдебното производството бе прекратено, отбелязва „Флагман“.

 

Специализираният наказателен съд откри съществени процесуални нарушения. Едно от тях е, че единият от пострадалите не е бил търсен за предявяване на материалите по делото въпреки неговите права. Допуснати са съществени процесуални нарушения и на правата на обвиняемия Тодор Славов. Той получавал материалите по делото за запознаване, но в отсъствие на неговите адвокати. Славов се оплакал, че не може да проучи делото адекватно при липсата на защитниците му.

 

Друг проблемен казус на обвинението е свързан със стрелците от ресторанта “4 You” от 8 юни м.г. Георги Иванчев и Радослав Димитров. Прокуратурата ги обвинява по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс, че са придобили пистолети и патрони, без да уточни време, място и начин на извършване на деянието.

 

Спецсъдът е изтъкнал и други мотиви за спиране на делото. Прокуратурата е протестирала решението. То обаче е потвърдено от апелативния спецсъд, въпреки че той приема само част от аргументите на долната инстанция. Заседанието се е състояло на 27 септември. Решението на въззивния съд не може да се протестира и е окончателно. Проблем може да се окаже незапознаването с делото на единия потърпевш от действията на групата Божо Кравата, тъй като той е заминал в чужбина и не е ясно дали се е завърнал.

 

Процесуалните спънки може да забавят процеса задълго. Обвиняеми за ръководене и членуване в организирана престъпна група (ОПГ), както и за пласиране на дрога, изнудване, убийство и други престъпления са Божидар Кузманов като лидер, както и Иван Терзийски, Георги Иванчев, Тодор Славов, Радослав Димитров, Димитър Николов, Данаил Петков, Николай Иванов, Силви Николаев и Марчо Марков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4240 |19.10.2017 Съдът пусна от ареста полицейския шеф от Пловдив заради слаби доказателства . 0| 4166 |18.10.2017 Навални спечели делото в ЕСПЧ . 0| 5088 |18.10.2017 Съдът отмени заповед на Бъчварова като министър, МВР дължи пари на служители . 5| 5803 |16.10.2017 Д-р Дечо Дечев: Прокуратурата да доведе докрай делото срещу Москов за ваксините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads