Реклама / Ads
5| 5366 |25.08.2013 НОВИНИ

Съдбата на паметника на НДК - ясна след конкурс

.
В момента се провеждат процедурите за избор на изпълнител на проекта за обновяване и възстановяване на цялото парково пространство около НДК и след като те приключат, когато времето позволява, ще започне работата.
 

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в ефира на Дарик. Тя обясни, че проектът е одобрен за финансиране по ОП „Регионално развитие”, като има и съфинансиране от общината. Той включва цялостно обновяване на настилки, фонтани, осветление, пешеходни площи, прилежащи тротоари, както и озеленяване и изграждане на поливна система.

„Във връзка с цялостното обновление предстои да се вземе окончателно решение за съдбата на паметника при НДК след провеждане на конкурс”, разкри още тя.

Столичният кмет посочи като приоритет приключването на проектите за изграждане на кръстовищата на две нива на бул. „България” и „Гешов” и това на Семинарията. Работи се по проектите за реконструкцията на кръстовището на Лъвов мост и цялостна рехабилитация на трамвайната линия по бул. „България”. Предстои и изграждането на 12 малки вътрешноквартални улици.

„Всички тези проекти минават през много строго сериозно съгласуване по отношение на тяхното качество и тяхното въздействие, така че това ни дава спокойствие от гледна точка на експертния подход”, обясни Фандъкова.

В момента се извършва подмяна на канализацията и водопровода на пешеходната зона на „Витошка” между ул. „Солунска” и „Алабин”, които са от началото на миналия век. В участъка между „Неофит Рилски” и „Солунска” предстои поставяне на кашпи и пейки. Обсъжда се идеята за поставяне на скулптури на български творци.

„Има хора, които критикуват някои от елементите, има хора, които пък обратното – харесват това, което се получава. Когато визията на едно място се променя коренно от начина, по който сме свикнали да го виждаме, няма как да остане незабелязано. Аз се радвам, че дискусиите са за неща, които се правят и виждат, а не за несвършена работа”, допълни Фандъкова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 73| 6550 |22.08.2013 Русия иска наказания за паметника в розово . 44| 5302 |08.08.2013 Дора Янкова: Плевнелиев се позиционира в неясна писта . 4| 4756 |17.07.2013 В. Вучков: ГЕРБ се връща в НС само при ясна дата за предсрочни избори . 6| 8680 |01.07.2013 Горя "Баба Яга" зад Паметника на Съветската армия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads