Реклама / Ads
7| 6013 |27.11.2010 НОВИНИ

Съдебен изпълнител влезе в Главно мюфтийство заради дългове

.
Недим Генджев
Частен съдебен изпълнител влезе с полиция в сградата на Главното мюфтийство в столицата заради невърнати дългове на мюсюлманското вероизповедание от близо 300 000 лв. Необслужваните дългове са към частно лице и към държавата.
 

Това съобщи частният съдебен изпълнител Мариан Петков пред Дарик радио. Правният съветник на Главно мюфтийство Асан Имамов обвини за акцията Недим Генджев. По думите му преди време Генджев наел срещу 50 хил. лв. адвокат Жана Кисьова, но сумата не била платена. Дълговете към държавата също не били известни, защото по думите на Имамов, съдията изпълнител не е представил изпълнителния лист.

Тази сутрин около 09.00 часа частен съдия изпълнител е влязъл в сградата на мюфтийството, придружен от полиция. Асан Имамов обясни, че всички служители са били изгонени от сградата, като Мариан Петков не е представил изпълнителния лист и без свидетели описва имуществото на мюфтийството. Мариан Петков пък заяви, че при влизането си със служители на полицията е заварил в сградата лица, които нямат право да представляват мюсюлманското вероизповедание. Това са били хората на Мустафа Хаджи, който все още не е вписан като нов главен мюфтия. По тази причина се е наложило въвеждането на предишния главен мюфтия Недим Генджев, който беше възстановен от съда след дългогодишни съдебни дела. Пред сградата има петнайсетина души - служители на мюсюлманското вероизповедание.

Николай Панков, шеф на кабинета на Недим Генджев, обясни, че невнесените данъци и осигуровки са въз основа на стар комплексен ревизионен акт за периода 2005-2007 г., когато главен мюфтия е бил Мустафа Хаджи. Панков поясни, че предстои нова тотална ревизия на НАП на мюфтийството. Той допълни, че това не е единственото частно лице, към което е задлъжнявало мюфтийството и че тези дни в Плевен им е предявен изпълнителен лист от частен взискател за 150 000 лв., а преди 2 седмици са изплатили друг дълг към частно лице от Варна за 48 000 долара.

Заради събитията 50 автобуса с мюсюлмани от цялата страна се очаква да пристигнат в София, обявиха хората, изкарани извън сградата. "Нямат право да изкарват - единият трябва да издаде, другият трябва да приеме документите. Вътре няма никой от нашите хора", каза един от намиращите се пред сградата на мюфтийството пред БГНЕС, но не не пожела да си каже името и се представи като "един български турчин". Друг служител обяви, че "идват 50 автобуса насам от цялата страна, ако не сега, следобед ще ги изхвърлим и това е!". "Събират се – вече трябва да са тръгнали и очаквайте тук да станат много големи неща", каза още той. "Ние не сме съгласни човек, който е диктатор да бъде наш водач", каза служителят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4801 |29.10.2010 Първанов влезе в задочен диспут с управляващите . 4| 8504 |05.10.2010 Чешки сайт уволни изпълнителния директор на БТВ, от медията отричат . 8| 5473 |16.09.2010 Б. Борисов: В Шенген България може да влезе и сама, без Румъния . 7| 7088 |04.09.2010 Недим Генджев блокира мюфтийството с частна охрана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads