Реклама / Ads
10| 5881 |07.04.2017 НОВИНИ

Съдебните номера на Пеевски срещу ”Глориент” се изчерпват

.
Съдебните похвати на адвокатите на веригата за електротехника ”Техномаркет”, собственост на Делян Пеевски, в сагата срещу чуждестранния инвеститор ”Глориент”, започват да се изчерпват. Това стана ясно по време на днешно заседание в Софийски градски съд по дело за нищожност за покупката на имот в Божурище.
 

Припомняме, че още след като поема контрола върху "Техномаркет" в началото на 2016 г. корполентният депутат спира да плаща наема на всички магазини, които компанията ползва. Потърпевш от това решение е точно "Глориент", който е собственик на имотите на магазините. Докато "Глориент" завежда дела, с които се опитва да изгони Пеевски от имотите си, юристите на депутата решават да завеждат контрадела за нищожност на покупката на имотите от "Глориент" още през далечната 2006 г.

 

Досега прилаганата тактика за умишлено забавяне на съдебните процеси, през което време "Техномаркет" да използва имотите без да плаща наем, започна да издиша. Днес съдът отхвърли почти всички искания на адвокатите на Пеевски, които пък в поредно дело обявиха, че не могат да доведат в зала собствените си свидетели.

 

Още по-интересен обаче се оказа моментът, в който юристите на "Техномаркет" едва не измениха казуса на делото. След като в исковата си молба са посочили, че оспорват нищожността на самата сделка, с която "Глориент" придобива по-късно окупираните от Пеевски имоти, те изведнъж заявиха, че желаят установяване на преддоговорните отношения с цел установяване на накърняване на добрите нрави. Владеенето на имотите от страна на "Глориент" пък било безспорно.

 

В отговор адвокатите на "Глориент" посочиха, че едва днес представителите на Пеевски твърдят, че има порок на волята и поради тази причина съдът не трябва да позволи призоваване на свидетели. В крайна сметка съдът реши да допусне по един, вместо по двама свидетели за всяка от страните.

 

Юристите на "Техномаркет" не пропуснаха да поискат и най-различни съдебни поръчки, сред които изискване на документи от Холандия, Малта и Сейшелите, макар с първите две да могат да се сдобият свободно, а третата би отнела повече от година.

 

Дали съдебните номера, с цел протакане на делата, ще продължат, предстои да видим.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4384 |02.04.2017 Борисов става депутат от Пловдив, Пеевски от Благоевград . 7| 8330 |20.03.2017 ЦИК не спря нова свинщина на Пеевски под формата на книга . 14| 8235 |19.03.2017 Людмил Георгиев: Пеевски е олигарх, а Борисов не е ли?! . 9| 10170 |07.03.2017 В синхрон с Пеевските медии Съдийската колегия готви клане на Калпакчиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads