Реклама / Ads
0| 4839 |09.11.2017 НОВИНИ

Съдят Божо Кравата и още 9 за стрелбата по Митьо Очите

.
Божидар Кузманов-Божо Кравата Източник: bTV
Прокуратурата внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата за стрелбата по Митьо Очите в Слънчев бряг.
 
34-годишният Кузманов е бил лидер на организирана престъпна група за убийства, принуда, унищожаване на имущество, наркоразпространение и сексуална експлоатация, действала в районите на Слънчев бряг, Несебър и Банско. В нея е имало още деветима участници, съобщиха от прокуратурата

Представените от обвинението доказателства сочат, че Божо Кравата е наложил в групата методите на принуда, изнудвания, нанасяне на телесни повреди и други силови действия спрямо лица, занимаващи се с търговска и таксиметрова дейност в Слънчев бряг и Банско, с цел да плащат месечни вноски на групата. По негова инициатива туроператори са били принуждавани да водят клиенти в заведенията, стопанисвани от фирми на Данаил Петков и Николай Иванов.

По разпореждане на Божидар Кузманов на 8 юни 2016 г. в заведение „4 You“ в Слънчев бряг бе убит охранителят Александър Алексиев, извършен бе и опит за убийство на Димитър Желязков-Митьо Очите, който бе прострелян с пет куршума.

Като извършител на покушението над Алексиев пред Специализирания наказателен съд ще отговаря Тодор Славов, а за опита за убийство на Желязков - Радослав Димитров и Георги Иванчев.

Обвинителния акт се основава както на събраните веществени доказателства, така и на заключенията на над 30 съдебни експертизи и на показанията на 121 свидетели. Повечето участници в групата бяха задържани на 8 юни 2016 г. след стрелбата в ресторант „4 You“. Тогава Кузманов се укри и бе обявен за общодържавно издирване. Задържан бе на 19 октомври 2016 г., след като се предаде сам в Областната дирекция на МВР във Велико Търново, след което бе конвоиран до Бургас.

На 20 октомври 2016 г. Специализираната прокуратура му повдигна обвинение като ръководител на престъпната група.

Предстои насрочване на съдебно заседание в Специализирания наказателен съд.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3969 |07.11.2017 Съдят протестиращи в Москва от 5 ноември . 1| 6349 |21.10.2017 Съдът върна делото срещу Божо Кравата на прокуратурата заради процесуални нарушения . 1| 4179 |28.09.2017 Само във Фрог: Близките на жертвите от Горни Лом ще съдят държавата за 1 750 000 лв. . 1| 3824 |14.09.2017 Съдят 11 цигани заради побоя в Асеновград

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads