Реклама / Ads
2| 8112 |10.06.2010 НОВИНИ

Съдии и попове с палати в Несебър

.
Съдии и свещеници са строили палати върху общински имоти и в Несебър и Св. Влас по времето на бившия кмет Николай Трифонов. Подбрани хора са получавали права на строеж като крайно нуждаещи се. Това съобщи морският сайт BurgasInfo.com
 
Проверката, която тече заради имотните скандали в Приморско, е извадила на светло още магистрати, които са били оземлени с общински терени. Общо петима служители на Темида са се обзавели с право на строеж през периода 2001 - 2006 година. Председателят на Несебърската районна прокуратура Севдалина Станева и шефката на районния съд Йорданка Майска получават атрактивна земя, за да си построят дом.


На първата служителка на Темида е отстъпено право на строеж в Свети Влас, а на втората - в Несебър. Колежката им Мария Берберова, съдия в РС - Несебър, също кандидатства за терен в Св. Влас и го получава. Общината отпуска по един парцел също на Симеон Михов, бивш председател на несебърския съд, и на съдия-изпълнител Роси Стоянова. Според данни от Агенцията по вписванията не всички оземлени са строили палати върху раздадените им парцели в регулация. Макар че са декларирали, че имат жилищни нужди, много от тях са продали впоследствие отстъпените им права. Такъв е случаят с шефката на съда Йорданка Майска, която е продала правото си на строеж. Наред с магистратите парцел е получил и местният свещеник отец Петър.


На него общината е дала имот за дом в Свети Влас. В списъците с оземлени от бившата общинска управа има и много имена, които никой в Несебър не познава. Чиновниците подозират, че най-вероятно те са подставени лица, които прикриват истинските собственици. Проверката е установила още, че с имоти за бедни са се сдобили децата на бившия кмет Николай Трифонов, на бившия шеф на общинския съвет Митьо Янков и на предшественика му Краси Косев. Имоти са отпуснати и на няколко футболисти от местния отбор, както и на много общински съветници. Сегашният кмет на Несебър Николай Димитров също е сред оземлените. Той обаче е получил право на строеж през 1995 година, когато е бил далеч от политиката.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5941 |04.06.2010 Съдии се възмутиха от пиян колега, станал звезда . 14| 5117 |04.06.2010 Разследват много полицаи, съдии и прокурори . 0| 5225 |04.06.2010 Частни съдии погнаха шефа на Ботев, дължи 2 млн. лв. на клуба . 22| 6355 |31.05.2010 Днес решават за "бедните" съдии от Приморско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads