Реклама / Ads
41| 15820 |28.05.2012 НОВИНИ

Съдия В. Пенгезов остана без часовник за 130 бона

.
"Пиер Кунц" е "играчка" за милионери
Голям удар направили крадци ня часовници в центъра на София по празниците. Те атакували ателие в центъра на София и отмъкнали стока за над 5 млн. лева. Обект на удара били часовници от известните баровски марки като “Франк Мюлер”, “Вишерон Константин”, “Пиер Кунц”, “Квистос” и др. Цената на всеки един от тях варирала от 20 000 до 400 000 лева.
 
Най-скъп от плячкосаните часовници е лимитиран “Вишерон Константин”, който бил с цена около 400 бона и вероятно е собственост на бизнесмена Румен Гайтанджиев - Вълка. Три дни преди обира бижуто било оставено за “излъскване”. Част от откраднатите часовници били оставени за полиране и поддръжка, а другите били предоставени на ателието за продажба, съобщава “Всеки ден”.


Сред пострадалите от дръзкия обир е и шефът на Софийския апелативен съд ген. о.р. Веселин Пенгезов, който преди 6-7 месеца оставил за продажба часовник “Пиер Кунц”, който бил ръчна изработка, имал черен диамант и му бил подарен за 50-ия рожден ден от известен и благодарен бизнесмен. Задигнатият часовник струвал 130 000 лева.

 

Съдия Веселин Пенгезов го стяга вратовръзката...

 

Съдия Пенгезов е прочут в публичнто пространство с топлите си връзки с висши политици и управници. На празненството послучай назначаването му за шеф на САС в резиденция „Лозенец” отидоха да го поздравят на крака тогавашния президент Георги Първанов, тогавашният вътрешен министър Михоил Миков от БСП, депутати и видни бизнесмени.

Дъщеря му Анна пък нашумя с това, че е получила имот като „сочиално слаба” в Приморско и на 25 години вече е шеф на УС на фирма „Средец”, чийто имот, наречен „Белия дом” смая с мащабите си дори виждалите какво ли не служители на данъчното.

Мнозина помнят също, че именно състав на САС пусна Алексей Петров от ареста, след като всички предишни инстанции бяха отказали.

 

Бившият бос на боклука и фирма "Волф" Румен Гайтански - Вълка отдавна е известен със специалното си отношение към часовниците. През 2—7 г. се писа, че си е купил срещу космическата сума от 1,4 милиона лева часовник с марката „Пармиджани", ръчно изработен от швейцарския майстор Мишел Пармиджани. Вълка бил направил поръчка за лимитираната серия от 15 бройки от модела „Калпа тонда". Уникалният часовник на Румен Гайтански е с червен циферблат с инкрустирани диаманти, 18-каратово розово злато и каишка от крокодилска кожа. Всеки един детайл от часовника е ръчно правен, но огромната цена от 700 000 евро идва от реномето на швейцареца Пармеджани - той продава часовници на Роман Абрамович, шейха на Дубай и петролни магнати.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5210 |17.03.2012 След пиянско меле младеж остана без ухо . 32| 15181 |23.02.2012 Обвиниха съдия Тодорова, че е спасила осъден . 88| 4748 |08.02.2012 Съдия Тодорова дава на съд Цветанов . 37| 6080 |08.02.2012 Премиерът наредил министрите да останат в окото на бедствието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads